Slimme IKEA Trådfri lampen werken nu met Apple HomeKit

De slimme Trådfri welke worden verkocht bij IKEA hebben een nieuwe update ontvangen. De nieuwe update geeft de slimme lampen HomeKit-ondersteuning. 

De slimme lampen werken nu met Siri en ook met de Woning-app op de iPhone, iPad en Apple Watch. Om de slimme lampen van IKEA met HomeKit te gebruiken, is het vereist om de laatste versie van de Trådfri-app te installeren op het iOS device.  Met de nieuwe versie is het mogelijk om de gateway te voorzien van een update naar firmwareversie 1.2.42 of nieuwer.

IKEA Tradfri HomeKit

In Mei heeft IKEA laten weten dat de lampen samen gaan werken met HomeKit. Vanaf iOS 11 is het mogelijk om HomeKit-ondersteuning via een software-update te verspreiden.

Met de nieuwe update is er via HomeKit veel meer mogelijk. Via HomeKit is de bediening op veel meer manieren mogelijk dan alleen met de app of een schakelaar van IKEA. Ook zijn de lampen te koppelen met de Philips Hue-lampen, aangezien deze ook beschikken over HomeKit ondersteuning.

Het grootste voordeel van de IKEA lampen is de prijs. Ten opzichten van de Philips Hue-lampen zijn de Tradfri-lampen goedkoper.

Vorig artikelMicrosoft stopt met Outlook Premium voor nieuwe klanten
Volgend artikelMicrosoft HoloLens vanaf december in Nederland verkrijgbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in