Apple wilde iPhone X pas volgend jaar uitbrengen

Apple had eigenlijk het plan om dit jaar alleen de iPhone 8 en iPhone 8 Plus op de markt te brengen, zo heeft een topman van Apple in een interview laten weten. De iPhone X verschijnt aanstaande vrijdag in de winkels. De pre-order is vorige week gestart. 

Volgens topman Dan Riccio is de release van de iPhone X vervroegd, omdat het mogelijk was geworden om de smartphone eerder uit te brengen. Volgens Dan Riccio lagen alle design en alle componenten vorig jaar november al vast, zo weet hij te vermelden in een interview met Mashable.

Touch ID onder scherm

Volgens Riccio waren er geen plannen om de vingerafdrukscanner onder het scherm werkend te krijgen, of te verplaatsen naar de achterkant. Het gaat hierbij om een groot gerucht. “We hebben geen tijd gespendeerd aan het kijken naar de implementatie van de vingerafdrukscanner onder het glas, aan de zijkant of op de achterkant.

Riccio geeft in het interview aan dat hij altijd al van plan was om Face ID in de iPhone X te verwerken. Jony Ive heeft eerder al laten weten dat Face ID veel makkelijker werkt, en volledig is te gebruiken zonder aanraking. Het is te verwachten dat deze techniek in 2018 ook gebruikt zal worden in de nieuwe iPhones.

Vorig artikelMicrosoft HoloLens vanaf december in Nederland verkrijgbaar
Volgend artikelRazer Phone: Smartphone gericht op gamers met high-end specificaties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in