Apple waarschuwt voor inbranden oled-scherm iPhone X

Apple heeft een uitgebreide supportpagina over het nieuwe Super Retina Display van de iPhone X online gezet. De techgigant geeft op de pagina meer informatie over het scherm van de iPhone X. 

OLED-scherm

De nieuwe technologie brengt een aantal voordelen, maar ook nadelen met zich mee. De iPhone X is de eerste iPhone welke de beschikking heeft over een OLED-paneel. Op de supportpagina laat Apple weten dat de kleuren en de tint van het scherm zullen veranderen wanneer het toestel kantelt. Dit is een van de standaard kenmerken welke van toepassing zijn bij een OLED-paneel, dit is normaal gedrag en van toepassing bij de nieuwe iPhone X.

Inbrandingsproblemen

Een veelkomend discussiepunt over OLED-schermen is het inbranden van het scherm. Op de langere termijn is het inbranden een eigenschap van OLED-panelen. De problemen ontstaan vooral na het bekijken van beeld met een hoog contrast op de allerhoogste helderheids-stand. Apple laat wel weten dat ze er alles aan hebben gedaan om het inbranden te voorkomen.

iOS 11 is geoptimaliseerd om inbrandingsproblemen te voorkomen. Apple zegt nu precies welke maatregelen er zijn toegepast, waarschijnlijk heeft het te maken met het regelmatig opschuiven van bepaalde vaste iconen.

Vorig artikelNep-WhatsApp in Google Play Store ruim miljoen keer gedownoad
Volgend artikelChipmaker Broadcom biedt 130 miljard dollar voor chipmaker Qualcomm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in