Chipmaker Broadcom biedt 130 miljard dollar voor chipmaker Qualcomm

De overname op Qualcomm zou een van de grootste overnames ooit zijn in de technologiesector. Chipmaker Broadcom biedt 130 miljard dollar voor Qualcomm. 

De Chipfabrikant Broadcom heeft een bod van 130 miljard dollar uitgebracht op concurrent Qualcomm. Zo heeft het Amerikaanse concern maandag laten weten. Mocht de deal doorgaan, dan gaat het om een van de grootste overnames ooit binnen de sector. De twee bedrijven hebben een gezamenlijke waarde van ruim 200 miljard dollar.

Broadcom

Broadcom wil ongeveer 70 dollar betalen per aandeel. Door de overname zou Broadcom de derde chipmaker ter wereld worden, alleen Intel en Samsung zijn nog groter. Mocht de deal doorgaan, dan is het de grootste deal ooit in de technologiesector. Momenteel staat de grootste overname op naam van Dell welke in 2015 ruim 67 miljard dollar heeft betaald voor EMC.

Update: Inmiddels heeft Broadcom aan de hand van een persbericht bevestigd dat het Qualcomm over wil nemen, mogelijk is het geplaatste bod nog hoger dan de 130 miljard dollar.

Vorig artikelApple waarschuwt voor inbranden oled-scherm iPhone X
Volgend artikelReview: Huawei Y6 2017 smartphone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in