Review: Huawei Y6 2017 smartphone

De review

Design en schermkwaliteit

De Huawei Y6 is gericht op het budgetsegment, daarom wordt er ook geen high-end scherm verwacht en een strak metaal design. De smartphone heeft een simpel design en voelt behoorlijk goedkoop aan. Aan de achterzijde van het toestel is er structuur te vinden welke voor grip zorgt en stevigheid.

Met een gewicht van 150 gram is de smartphone behoorlijk licht, al is de smartphone met een dikte van 8,4mm wel weer een behoorlijk fors toestel. Voordeel is wel dat de smartphone behoorlijk stevig is.

Scherm

Huawei heeft gekozen voor een 5 inch paneel met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Voor dit bedrag en formaat een prima resolutie. Wel valt de maximale helderheid iets tegen in vergelijking met andere budgetmodellen.

Hardware

In tegenstelling tot zijn voorganger heeft de Huawei Y6(2017) behoorlijk krachtige hardware. De smartphone heeft een flinke upgrade gekregen en bevat onder de motorkap over een krachtige 1,4Ghz quadcore-processor met 2GB aan RAM. De interne opslagcapaciteit is in vergelijking met zijn voorganger verdubbeld naar 16GB. In de praktijk is ongeveer 9GB beschikbaar voor apps en data.

De processor is geen high-end exemplaar, maar voor de dagelijkse taken zoals WhatsApp, Facebook, Browsen en het maken van foto’s meer dan prima.

Accu

De accu is een van de grootste voordelen van het toestel. De accuduur is ongekend goed. Na 4 uur YouTube is er nog een flinke accucapaciteit beschikbaar van 88 procent. De flinke accu is goed bij gemiddeld gebruik voor een duur van ruim twee/drie dagen.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Huawei Y6 (2017):

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Huawei Y6 (2017)
Pagina 3: De review
Pagina 4: Software en Camera
Pagina 5: Conclusie

1
2
3
4
5
Vorig artikelChipmaker Broadcom biedt 130 miljard dollar voor chipmaker Qualcomm
Volgend artikelGoogle Assistant herkent nu ook muziek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in