Slimme IKEA-Trådfri lamp met spraak volledig te bedienen

De IKEA lampen zijn om een aantal redenen interessant. Het grootste voordeel is de interessante adviesprijs. In vergelijking met de Hue-lampen zijn de Ikea Trådfri lampen goedkoper. Daarnaast werkt IKEA hard aan nieuwe functionaliteiten en updates, waardoor het een serieuze concurrentie is geworden voor de Philips Hue. 

Amazon Alexa en Siri

De Trådfri lampen hebben een aantal interessante functionaliteiten. Door een recente update heeft de lamp nu ook ondersteuning voor Amazon Alexa en Siri. Hierdoor kan je de lamp volledig met spraak bedienen.

Voor een starterspakket van de IKEA lampen betaal je 85 euro, waarvoor je bij Philips al snel 200 euro moet betalen. Door het gebruik van de spraakassistenten en Apple HomeKit worden de lampen behoorlijk interessant.

Eenvoudig bedienen via HomeKit en Alexa

Via HomeKit is het mogelijk om de lampen via Siri volledig te bedienen. Zo kun je de lampen uitschakelen, aanzetten of van kleur laten veranderen, indien je beschikt over de kleurenvariant. Ook de spraakassistent van Amazon is toegevoegd aan de lijst. Hierdoor is het mogelijk om via een Amazon Alexa apparaat, bijvoorbeeld de Sonos One te praten, waardoor je via de Sonos One de verlichting kan bedienen. Goed nieuws voor de Google-fans. Binnenkort kunnen de IKEA-lampen ook overweg met de Google Assistant. Met de komst van steeds meer apparaten is het binnenkort ook mogelijk om de lampen vanuit de auto te bedienen via Amazon Alexa.

Interesse? De lampen zijn per direct te verkrijgen bij de IKEA. Er komen ook een aantal nieuwe lampen in het assortiment.

Vorig artikelSamsung onthult Exynos 9810 chipset
Volgend artikelVespa Elettrica vanaf 2018 wereldwijd te verkrijgen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in