Nieuwe Android Oreo functionaliteit zorgt voor langere accuduur

Tegenwoordig is de accu van de smartphone een belangrijk onderdeel. Een smartphone wordt bijna voor alles gebruikt, en een goede accuduur is hierdoor van groot belang. Er bestaan veel tips waarmee je de accuduur kan vergroten op je Android-toestel. Maar Google komt met een nieuwe functionaliteit waarmee je de accuduur kan verlengen. 

Accuduur verlengen

In Android 8.1 is een nieuwe functie te vinden welke zorgt voor een langere accuduur. Met de nieuwe functie kan je achterhalen welke apps veel batterijcapaciteit gebruiken. Deze worden vervolgens voorzien van een rood batterij-icoontje.

Op dit moment vind je via je accuverbruik-optie al makkelijk welke apps grootverbruikers zijn. Meestal zijn dit apps welke je vaak gebruikt en niet zo snel kan verwijderen. Android Oreo 8.1 geeft ook aan waarom de apps zoveel gebruiken. Zo is het mogelijk dat wordt aangegeven dat de app herhaaldelijk de locatie opvraagt, of veel informatie op de achtergrond aan het verzamelen is. Op basis van deze inzichten is het mogelijk om de app te configureren.

Data en locatie

Wanneer een applicatie te vaak op de achtergrond informatie zal opvragen gaat de accu uiteraard sneller leeg. Door dat uit te schakelen, gebruikt de applicatie ook minder stroom. Zo krijg je ook een duidelijk inzicht welke applicaties bijvoorbeeld de locatie delen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here