Ruimtereisbedrijf XCOR failliet verklaard

Het Amerikaanse ruimtereisbedrijf XCOR is definitief failliet verklaard. Afgelopen week is er een faillissement ingediend bij een rechtbank in Fresno in de staat Californië. 

Ruimtebedrijf XCOR

Een poging om nieuwe geldschieters binnen te halen heeft geen concrete investeringen opgeleverd. Topman Michael Blum heeft laten weten dat het bedrijf langere tijd overeind is gehouden door bijdragen vanuit de eigen raad van bestuur.

Honderden mensen hebben voor bedragen van rond de 100.000 dollar een ticket gekocht bij XCOR. Ook zijn er een aantal bekende Nederlanders welke een ticket hebben gekocht.

De eerste vlucht was al geruime tijd aangesteld. De eerste vlucht had al twee jaar geleden plaats moeten vinden, het ruimtevaartuig kwam nooit af.

XCOR Aerospace was van plan om vanaf Californië en Curaçao de ruimtevluchten uit te voeren met het eigen Lynx-raketvliegtuig. Het prototype van de Lynx nooit voltooid. De Lynx zou aangedreven worden door een viertal raketmotoren die het toestel tot buiten de dampkring op ruim 100 kilometer hoogte moesten brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here