Nieuwe Tesla Roadser: Veel indrukwekkende specificaties

Tesla heeft deze week een aantal nieuwe producten uitgebracht. Naast de elektrische vrachtwagen heeft Tesla ook een nieuwe Roadster uitgebracht. Vooral de specificaties zijn behoorlijk indrukwekkend. 

Tesla Roadster

De Roadster is voorzien van een 200 kWh accupakket, drie elektromotoren en een koppel van 10.000Nm. Althans, dat beweert Tesla. Bij normaal gebruik zou de actieradius op 1000 kilometer liggen en de topsnelheid rond de 400 km/h. Uiteraard, zal dit in de praktijk minder zijn, en de sprint van 0-60 mph (0-97 km/h) duurt slechts 1,9 sec.

Twee ton voor instapvariant

De eerste generatie Roadster was niet volledig van Tesla, maar werd op de basis van de Lotus Elise ontwikkeld. De nieuwe Roadster is volledig van Tesla en beschikt over vierwielaandrijving. In 2020 moet de Roadster op de markt verschijnen. Het prijskaartje is echter behoorlijk. Voor de reservering betaal je 50.000 dollar, de auto zelf is verkrijgbaar voor 200.000 dollar.

Dan is er nog de Founder’s Series: een speciale introductiereeks van slechts duizend exemplaren. Voor de speciale versie moet je wel 50.000 dollar meer betalen. Indien je wil beschikken over een Roadster Founder’s serie, moet je in één keer 250.000 dollar overmaken.

Vorig artikelOnePlus begonnen met uitrol Android 8.0 voor OnePlus 3 en 3T
Volgend artikelZiggo vernieuwt streamingdienst Ziggo Go

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in