De meest voorkomende smartphone reparaties

De smartphones van tegenwoordig worden voorzien van high-end specificaties, prachtige randloze schermen, en een strak design. Het grootste nadeel van deze ontwikkelingen is de kwetsbaarheid. Door het gebruik van kwetsbare materialen, zoals bijvoorbeeld een edge-less scherm of een scherm zonder bezels is de kans op een gebroken scherm behoorlijk aanwezig. 

Een kapot scherm

Het is tegenwoordig de meest voorkomende schade bij smartphones, steeds meer mensen hebben een barst in hun smartphone scherm. Een barst in het scherm is in de meeste gevallen het gevolg van valschade.

Vroeger was het bij valschade vaak alleen genoeg om alleen het scherm van de smartphone te vervangen, door de nieuwere technieken bestaat het scherm tegenwoordig uit één geheel en is het LCD, LED of OLED scherm als één component aanwezig.

Een kapot scherm is enorm vervelend, en belemmerd de gebruiksvriendelijkheid van de smartphone enorm. Veel reparatie-bedrijven hebben de mogelijkheid om een scherm snel en goed te vervangen, dit is bijvoorbeeld mogelijk bij The Repair House.

Waterschade

Menig telefooneigenaar kampt wel eens met waterschade aan een telefoon. Bij waterschade is het sterk aangeraden om de telefoon direct uit te zetten.

Haal de batterij eruit

Om zeker te weten dat het toestel niet met kortsluiting te maken krijgt,  is het verstandig om de batterij te verwijderen wanneer mogelijk. Wikkel vervolgens papier of zachte doeken rondom de telefoon. Op deze manier voorkom je verdere schade. Een combinatie van water en stroom is een gevaarlijke combinatie en zorgt vaak voor defecten.

Gebruik rijst

Ook de veelvoorkomende truc met rijst is een prima mogelijkheid. Leg de telefoon, zonder batterij, in een schaal of zak ongekookte rijst. Rijst zorgt ervoor dat vocht wordt opgenomen. Het meest belangrijke is om de telefoon absoluut niet aan te zetten, omdat er dan verdere schade ontstaat aan de smartphone er er kortsluiting zal optreden.

Wanneer deze acties niet hebben geholpen is het aangeraden om met de smartphone naar een reparatie bedrijf te gaan.

Kapotte dock connector

Bij zowel Android-toestellen als iPhones is schade aan de dock connector een veelkomend probleem. De dock connector is een belangrijk onderdeel waarmee je de smartphone kan opladen en om je telefoon aan te sluiten op je computer. Het is aangeraden om eerst altijd even de kabel zelf te controleren.

Het komt geregeld voor dat het probleem zelf ook eenvoudig opgelost kan worden. Vaak zit er wat stof in je oplaadpunt. Vaak geeft het verwijderen van het stof een gewenste oplossing. Wanneer de aansluiting defect is, kan je met de schade het beste naar een reparatiebedrijf.

Vorig artikel‘Apple werkt aan opvolger van iPhone SE’
Volgend artikelTesla heeft bouw grootste batterij ter wereld voltooid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in