iPhone 8 (plus) of de iPhone X: Welke iPhone is de beste keus?

Apple heeft recent een tweetal nieuwe smartphone uitgebracht welke zich bevinden in het high-end segment. Het gaat hierbij om de iPhone 8 (plus) en de iPhone X. Beide smartphones beschikken over een aantal interessante vernieuwingen. De iPhone X is het topmodel welke de beschikking heeft over een nieuw randloos design en een high-end scherm. Welke iPhone is de beste keus?

Prijs groot verschil

De adviesprijs is een behoorlijk groot verschil. De iPhone X is te koop vanaf een adviesprijs van 1159 euro, terwijl de iPhone 8 wordt verkocht vanaf 809 euro voor het 4,7-inch exemplaar en 919 voor het 5,5-inch exemplaar. Het prijsverschil tussen de drie iPhones is behoorlijk. Het is hierdoor extra interessant om de verschillende iPhones naast elkaar te leggen voor een vergelijking.

Veel van hetzelfde

De iPhone 8 en iPhone X beschikken over veel opties welke bij beide toestellen hetzelfde zijn. Het grootste verschil is te vinden in het design en de grootte van de smartphones.

De iPhone 8 heeft nog veel weg van zijn voorgangers en heeft dikkere randen zoals ook aanwezig bij de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Bij de iPhone 8 en iPhone 8 Plus is er nog altijd een vingerafdrukscanner te vinden aan de voorzijde met een TouchID scanner. Wel is de achterkant van de iPhone 8 vernieuwd, die is namelijk helemaal van glas. Door het gebruik van glas wordt het laden via de draadloze techniek mogelijk.

De iPhone X heeft ook een glazen achterkant en heeft tevens de mogelijkheid om draadloos te laden. Het grootste verschil is te vinden aan de behuizing. Het scherm van de iPhone X is een stuk langer en de bezels rondom het scherm zijn aanzienlijk kleiner. De notch aan de bovenzijde beschikt over een aantal sensoren, waarmee de nieuwe FaceID scan-functies zijn toegevoegd. Door het gebruik van FaceID is er geen homeknop te vinden aan de onderzijde van het scherm.

Scherm: lcd versus oled

De iPhone 8 beschikt over twee formaten, waaronder 5,5-inch voor de iPhone 8 Plus variant en 4,7-inch voor het normale iPhone 8 exemplaar. De iPhone 8 beschikt nog altijd over de lcd-display techniek zoals ook bij zijn voorgangers. Wel is het toestel voorzien van de nieuwe True Tone techniek. De iPhone X heeft een nieuw 5,8-inch oled-scherm met True Tone.

De iPhone X heeft met het oled-scherm duidelijk het betere scherm. De nieuwe techniek bevat een aantal voordelen. Zo heeft het toestel betere zwartwaarden en is er verschil in de contrast waarde en de helderheid.

Specificaties

Onder de motorkap zijn er een aantal verschillen al zijn de prestaties behoorlijk gelijkwaardig. Beide smartphones beschikken over een nieuwe A11 Bionic-chip met een 64-bit architectuur. De iPhone X beschikt wel over iets meer werkgeheugen in vergelijking met de iPhone 8. De X beschikt over 3GB ram waar de kleinere iPhone 8 het moet doen met 2GB aan RAM. Het plus exemplaar van de iPhone 8 beschikt tevens ook over 3GB aan RAM.

Wanneer de iPhone X?

De iPhone X is vooral interessant wanneer je een iPhone wil met het nieuwste design en de beste functies en welke beschikt over het OLED-scherm. Wel moet je rekening houden met de hogere adviesprijs. Vooral in vergelijking met het iPhone 8 Plus exemplaar is de compactheid van het toestel een groot voordeel.

Wanneer de iPhone 8

De iPhone 8 is vooral interessant, wanneer je wil beschikken over de krachtigste specificaties, maar niet de hoofdprijs voor een iPhone wil betalen. Vooral aan de buitenzijde zijn er veel verschillen tussen de iPhone X en iPhone 8. Bij de iPhone X betaal je vooral voor het OLED-scherm, het nieuwe design, en de Face ID ontgrendeling.

Vorig artikelNieuwe Mercedes-Benz A-klasse krijgt revolutionair dashboard
Volgend artikel1,7 miljoen inloggegevens gestolen bij fotodienst Imgur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in