Overheid stuurt op 4 december NL Alert controlebericht

De overheid zal morgen op 4 december om 12:00 Nederlandse tijd een NL Alert controlebericht versturen. Hiermee is het mogelijk om te controleren of de smartphone correct is ingesteld. 

NL Alert controlebericht

Het controlebericht wordt om 12:00 Nederlandse tijd verzonden. NL Alert is een digitale dienst waarmee de overheid noodberichten kan versturen.

Recente toestellen zijn vaak al goed ingesteld voor NL Alert. De berichten worden verzonden over het 2G-, 3G- en 4G-netwerk van KPN, T-Mobile en Vodafone. Begin volgend jaar wordt het ook mogelijk om berichten te versturen via het netwerk van Tele2. De dienst maakt gebruik van de cell broadcast functionaliteit, hierdoor kan de dienst niet overbelast worden.

NL Alert

Sinds de introductie 5 jaar geleden is NL-Alert 200 keer ingezet om mensen te informeren bij uiteenlopende noodsituaties zoals bij grote branden, noodweer, evenementen of bijvoorbeeld een grote gaslekkage.

Wanneer je morgen een bericht ontvangt, ben je er zeker van dat je toestel goed is geconfigureerd. Op de website van de overheid is er meer informatie te vinden voor het configureren van de smartphone.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here