Welke iPhone is de beste keus? Dit zijn de opties

Een aantal jaar geleden was er maar één iPhone in het assortiment bij Apple. Tegenwoordig zijn er een tal van iPhone’s beschikbaar in de verschillende categorieën. Maar welke iPhone is tegenwoordig de beste keus? 

Welke iPhone? 

De iPhone X is het meest recente exemplaar welke de beschikking heeft over high-end hardware en een nieuw opvallend design met een groot scherm. Het grootste nadeel van de iPhone X is de adviesprijs, in vergelijking met zijn voorgangers is de iPhone X behoorlijk aan de prijs. Uiteraard zijn er goedkopere alternatieven beschikbaar bij Apple, zoals bijvoorbeeld de iPhone SE of iPhone 7. Maar welke iPhone is de beste keus?

Nieuwste exemplaren

Wil je altijd beschikken over de meest recente ontwikkelingen en high-end hardware? Dan is één van de iPhones welke recent is uitgebracht, behoorlijk interessant. Het gaat hierbij om de iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus.

De iPhone X beschikt over het nieuwste van het nieuwste en wordt verkocht voor een adviesprijs van 1159 euro. Voor de 256GB-versie betaal je 1329 euro. Hiervoor krijg je wel een voorkant vullend scherm, Face ID en een nieuw OLED-scherm.

iPhone 8 en iPhone 8 Plus

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn beide voorzien van de nieuwe features, zoals een snellere processor en draadloos laden,  maar hebben nog wel het oudere design. Wel beschikt de iPhone 8 en iPhone 8 Plus over een A11 Bionic-chip en de nieuwste camera.

In vergelijking met de iPhone X is er vooral een duidelijk verschil in het ontwerp en het scherm. Wel zijn de iPhone 8 modellen goedkoper in vergelijking met de iPhone X. De adviesprijzen voor de iPhone 8 en iPhone 8 Plus bedragen respectievelijk 809 en 919 euro, waarbij het gaat om de 64GB-modellen.

iPhone 7 en iPhone 7 Plus 

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus verschenen vorig jaar en beschikken nog altijd over prima specificaties. Een groot voordeel is dat Apple de prijs met de komst van de nieuwe iPhones heeft verlaagd, in vergelijking met de iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn er nauwelijks verschillen te vinden. Het toestel heeft een vergelijkbaar design en beschikt nog altijd over vlotte hardware en voldoende features. In vergelijking met de iPhone 8 mis je wel het draadloos opladen en de glazen behuizing. Voordeel hiervan is wel dat de iPhone 7 bijna 200 euro goedkoper is.

iPhone SE

De iPhone SE is de meest compacte iPhone met een 4-inch scherm. Het grootste voordeel is de aantrekkelijke adviesprijs van de smartphone en voor veel consumenten de compactheid van het toestel.

De iPhone SE is de goedkoopste iPhone welke op dit moment is te verkrijgen. Vooral in combinatie met een sim-only abonnement is de iPhone SE een aantrekkelijke smartphone. Door het gebruik van een sim only abonnement kan je veel geld besparen in vergelijking met een iPhone X of iPhone 8. Bekijk een aantal interessante sim only deals.

Mochten de geruchten uitkomen, dan komt Apple naar verwachting volgend jaar met een nieuw klein iPhone-exemplaar. Veel consumenten hebben nog altijd de voorkeur naar een kleine compacte smartphone.

iPhone 6S en iPhone 6S Plus

De iPhone 6S en iPhone 6S Plus worden nog altijd door Apple verkocht in de Apple Store. De toestellen verschenen in 2015, maar voor de meeste gebruikers voldoen de specificaties nog prima. De smartphones beschikken niet over het nieuwste van het nieuwste, maar zijn wel goedkoper in vergelijking met de high-end smartphones. In vergelijking met de iPhone SE is de adviesprijs van de iPhone 6S iets hoger, hiervoor krijg je wel een groter scherm en betere specificaties.

De 4,7-inch iPhone 6S is te verkrijgen voor een bedrag vanaf 529 euro. Hiervoor krijg je het 32GB exemplaar. Voor de 128GB variant betaal je 639 euro. Het iPhone 6S Plus exemplaar wordt verkocht voor een adviesprijs van 639 euro en 739 euro voor het 128GB exemplaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here