Review: OnePlus 5T smartphone

Scherm en behuizing

De OnePlus 5 en OnePlus 5T hebben qua formaat en design nauwelijks verschillen, het grootste verschil is te vinden aan de voorzijde van de smartphone. OnePlus heeft de nieuwe smartphone voorzien van een aangepaste 18:9 beeldverhouding en een groter 6,01-inch scherm. Door het grotere scherm zijn de bezels rondom het scherm aanzienlijk kleiner.

Door het grotere scherm is de vingerafdrukscanner wel verplaatst naar de achterzijde van het toestel. Zoals we gewend zijn van OnePlus werkt de vingerafdrukscanner nog altijd behoorlijk goed en vrij accuraat.

Waar de concurrenten steeds meer traditionele aansluitingen verwijderen, heeft OnePlus de 3,5mm jack nog altijd toegevoegd aan de smartphone.

In onderstaande tabel een vergelijking tussen de OnePlus 5 en de OnePlus 5T.

SmartphoneOnePlus 5OnePlus 5T
scherm5,5-inch6,01-inch
Lengte (mm)154,2156,1
Breedte (mm)74,175
Dikte (mm)7,257,3
Gewicht153 gram162 gram

De metalen behuizing geeft een stevig gevoel en ligt lekker in de hand, vooral door de licht gebolde randen. Aan de achterzijde is in de linkerbovenhoek een dubbele camera te vinden, met daarnaast een led-flitser. Boven het OnePlus-logo is de vingerafdrukscanner geplaatst.

Scherm

Het scherm heeft een resolutie van 2160 bij 1080 pixels, de pixeldichtheid is 401 ppi. In vergelijking met de Galaxy S8 en LG G6 heeft OnePlus gekozen voor minder pixels. Het grootste voordeel hiervan komt ten goede van de accuduur.

In het begin is vooral het aangepaste 18:9-scherm formaat even wennen. Door de nieuwe verhouding is het scherm even breed als een 5,5-inch scherm en smaller dan we gewend zijn van overige 6-inch schermen. Door de compactheid in de breedte is de houvast van het toestel prima, al is de lengte even wennen. Met één hand navigeren door de interface kan voor veel mensen wel eens een probleem geven. Het grote scherm heeft ook zo zijn voordelen.

Techniek vergelijkbaar

In vergelijking met de OnePlus 5 is het scherm weinig veranderd als het gaat om de techniek. Het gaat nog altijd om een amoledpaneel van Samsung met een resolutie van 2160 bij 1080 pixels.

In de praktijk werkt het scherm erg prettig en is de kleurweergave zeer accuraat en nauwkeurig. Het amoled-paneel zorgt voor mooie, felle kleuren en diepe zwarttinten, ook is de kijkhoek en helderheid behoorlijk goed.

Accessoires

OnePlus heeft een tal van verschillende hoesjes beschikbaar voor de OnePlus 5T. De kwaliteit van de cases is behoorlijk goed, en sluiten goed aan rondom de smartphone. In onderstaande afbeeldingen een aantal afbeeldingen van de accessoires welke wij hebben getest:

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de OnePlus 5T smartphone:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: Scherm en behuizing
Pagina 3: Camera’s
Pagina 4: Hardware
Pagina 5: Software en accuduur
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Scherm
9
Batterij
10
Camera
8
Performance
9.5
Design
9
Software
9
Vorig artikelHuawei Nova 2s uitgebracht: Smartphone met nieuw design
Volgend artikelAmazon Echo nu ook in de Benelux te verkrijgen
review-oneplus-5t-smartphoneOndanks de minimale wijzigingen heeft OnePlus met de OnePlus 5T een prima smartphone op de markt gebracht. Zeker gezien de adviesprijs geeft de OnePlus 5T veel smartphone voor een scherpe prijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in