Review: OnePlus 5T smartphone

Software en accuduur

OnePlus heeft de smartphone uitgerust met een eigen versie van OxygenOS welke is gebaseerd op Android 7.1.1. Het gaat hierbij om OyxgenOS 4.7.1. Helaas nog niet op basis van Android 8.0. De nieuwe Android-versie wordt begin 2018 verwacht voor de high-end OnePlus 5 en OnePlus 5T.

Het grootste voordeel van Oxygen OS is de minimale aanpassingen welke zijn toegepast in vergelijking met de stock Android 7.1.1 versie. Qua prestaties zijn er nauwelijks verschillen.

Oxygen OS staat bekend van de vele configuratie mogelijkheden, tot in de kleinste details is het mogelijk om instellingen te wijzigen. Ook is ‘parallel-apps’ aanwezig, waarmee je twee apps kan installeren. Vooral handig bij apps zoals WhatsApp in combinatie met twee simkaarten.

Doordat de versie dicht bij een stock Android-versie is geplaatst is de werking eenvoudig, snel en is de Android-ervaring vrij standaard gebleven. Een nadeel van OxygenOS is wel dat het vrij lang duurt voordat er updates verschijnen.

Accuduur

De OnePlus 5T beschikt over een accu met een capaciteit van 3300mAh. De accuduur is hetzelfde gebleven, ondanks het grotere scherm. Dit komt vooral omdat er een aantal optimalisaties zijn uitgevoerd.

Tijdens de test periode behaalde wij met gemak gemiddelde anderhalve dag op de accu, bij actief gebruik. Bovendien wordt het toestel geleverd met een snellader (Dash Charge) die het toestel behoorlijk snel kan opladen.

In een halfuur laadt het toestel van 0 naar 60 procent op met de meegeleverde Dash Charge-lader. Er is momenteel geen enkele smartphone welke zo snel kan opladen als bij de OnePlus 5T. Draadloos laden is niet mogelijk, volgens OnePlus is deze techniek vooralsnog niet snel genoeg.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de OnePlus 5T smartphone:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: Scherm en behuizing
Pagina 3: Camera’s
Pagina 4: Hardware
Pagina 5: Software en accuduur
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Scherm
9
Batterij
10
Camera
8
Performance
9.5
Design
9
Software
9
Vorig artikelHuawei Nova 2s uitgebracht: Smartphone met nieuw design
Volgend artikelAmazon Echo nu ook in de Benelux te verkrijgen
review-oneplus-5t-smartphoneOndanks de minimale wijzigingen heeft OnePlus met de OnePlus 5T een prima smartphone op de markt gebracht. Zeker gezien de adviesprijs geeft de OnePlus 5T veel smartphone voor een scherpe prijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in