Een VPS? Waar moet je op letten?

Tegenwoordig zijn er veel cloud partijen waar je snel en eenvoudig een VPS kan afnemen. De technologieën rondom virtuele servers groeit maandelijks met een rap tempo. Tussen de verschillende hostingbedrijven zijn veel verschillen, zo zijn er aanbieders buiten Nederland en een aantal welke volledig binnen Nederland opereren. Het grootste voordeel van een Nederlandse aanbieder, is het eenvoudige contact en de duidelijke regelgeving rondom de opslag van data en persoonlijke data. 

Verschil tussen shares hosting en VPS-hosting

Na een zoektocht op internet komt je waarschijnlijk al snel tot de conclusie dat er goedkopere hosting mogelijkheden op de markt zijn. Veelal is dit shared hosting, welke in vergelijking met een dedicated server vaak veel goedkoper zijn. Het nadeel van een shared hosting omgeving is dat je de server waarop de websites staan deelt met andere websites. De grootste valkuil van een gedeelde server is dat als er iets misgaat bij één site, alle andere websites op dezelfde server ook problemen ondervinden.

Virtual Private Servers bieden hiervoor een goede oplossing. Een virtuele server is volledig gescheiden van andere klantomgevingen. Een shared hosting omgeving kan je vergelijken met een appartementencomplex. Iedereen maakt gebruik van dezelfde server welke is onderverdeeld in meerdere ruimtes. De ruimtes kan je los kopen om daarop je website te plaatsen.

Een VPS kan je het beste zien als een aantal rijtjeshuizen. Je hebt een eigen virtuele server waarop je een website kunt hosten. De buren hebben ook een omgeving welke volledig van elkaar kan draaien. Wanneer de buren problemen ondervinden, draait jouw websites nog altijd naar behoren.

Basis of kracht

Een goed webhostingpakket kan prima een normale website draaien met een klein aantal bezoekers. Gaat het om een grote en veeleisende website? Dan is het aangeraden om naar een VPS-pakket te gaan. Met een VPS kan je vrijwel altijd uitbreiden, met bijvoorbeeld extra processor kracht of rekenkracht. Wie voor eenvoudig wil gaan kan kijken naar een managed VPS, hierbij heb je geen omkijk meer naar de VPS qua updates en veiligheid.

Modulaire uitbreiding

Een belangrijk punt waar je goed naar moet kijken is de mogelijkheid van uitbreiding. Vooral in geval van piekmomenten is een schaalbare infrastructuur een groot voordeel. Hierdoor kan je tijdens piekmomenten eenvoudig vermogen toevoegen, wanneer de drukte voorbij is, kan je weer terug naar een normale snelheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here