Apple geeft officieel toe: oude iPhones worden bewust trager

Een oude iPhone met een slechte accu wordt door iOS bewust afgeremd en werkt hierdoor trager. Apple heeft vandaag laten weten dat de iPhones bewust trager worden gemaakt bij de iPhone 6, 6s, SE en 7. 

iPhones trager?

Wie een oudere iPhone heeft en update naar een nieuwe versie kan er achter komen dat het toestel opeens een stuk minder weet te presteren. Apple doet dit bewust, maar wel met een reden.

Het is een behoorlijk hardnekkig verhaal. Apple zou de oudere toestellen trager maken na de installatie van een nieuwe versie.

Apple heeft tegenover TechCrunch laten weten dat de iPhones inderdaad bewust trager worden gemaakt. Dit is vooral om de accuduur te verlengen van de iPhone. Verschillende benchmark-testen wezen uit dat de prestatie van de batterij een grote invloed heeft op de snelheid van een iPhone.

Benchmark

De makers van Geekbench hebben zelf een onderzoek uitgevoerd naar de prestaties. Ook zijn concludeerde dat de processor minder goed presteert bij een slechte accu conditie.

Volgens Apple is deze maatregel dus niet een manier om klanten een nieuw toestel te laten kopen.  Maar wordt het toegepast om de stabiliteit van het toestel te garanderen. De maatregel is volgens Apple vooral bedoeld om de beste ervaring aan de gebruikers te bieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here