Whatsapp stopt vanaf 31 december ondersteuning op oudere smartphones

WhatsApp stopt vanaf 1 januari 2018 met de ondersteuning van een aantal oudere smartphones. Eigenlijk zou WhatsApp al eind 2016 stoppen met de ondersteuning van WhatsApp, maar dit werd eerder uitgesteld. 

Oudere platformen

Een aantal apparaten worden niet meer ondersteund. Het gaat hierbij om Blackberry-apparaten, oudere iPhones (iPhone 3GS/ iOS 6) en Windows Phone 8.0 en ouder.

WhatsApp heeft oude toestellen en besturingssystemen zo lang mogelijk ondersteund. Een aantal toepassingen op gebied van veiligheid en versleuteling zijn niet aanwezig op de oudere toestellen, dit zorgt ervoor dat de oudere toestellen niet langer bruikbaar zijn.

Per 31 december 2018 stopt ook de ondersteuning voor Nokia S40, vanaf 1 februari 2020 werkt Whatsapp ook niet meer op de Android smartphones met versie 2.3.7 of ouder. Het is echter wel mogelijk om de app te gebruiken, alleen is het niet mogelijk om nieuwe accounts aan te maken of een re-verificatie uit te voeren. Omdat de app niet meer ondersteund wordt, kan het gebeuren dat verschillende features op een gegeven moment niet meer zullen werken op het oudere platform.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here