NEO cryptocurrency: Wat is NEO en wat kan je ermee?

NEO is een grote speler op de cryptomarkt met een flink team van ontwikkelaars en behoorlijk veel samenwerkingen. NEO is de nieuwe naam voor de blockchain en bijbehorende cryptocurrency welke voorheen bekend stond als Antshares. NEO is een currency welke zich vooral richt op China en andere Aziatische landen, maar gaat ook behoorlijk snel naar de westerse landen. 

Wat is NEO?

NEO is een digitale valuta en blockchain welke is ontwikkeld door het Chinese bedrijf Onchain. Sinds 24 juli 2017 draagt de munt de nieuwe munt: voor die tijd ging de munt door het leven als AntShares. De CEO van Onchain en NEO is Da Hong Fei.

Het platform van NEO is enorm groot. CFD Broker Vergleich bei kryptoszene het grootste voordeel van het enorme platform is de ondersteuning voor smart contracts, hierdoor kunnen bedrijven toepassingen programmeren op de blockchain van NEO.

Een ander groot voordeel is dat NEO zich richt op de markt van China en Azië. Het team van NEO werkt al jaren aan de ontwikkeling van het platform. NEO is niet alleen een valuta, maar is een volledig netwerk met veel functionaliteiten.

Snelle transactie snelheid

NEO wordt ook wel op de markt gezet als een Ethereum concurrent. Een groot voordeel van NEO ten opzichten van de concurrentie is de transactiesnelheid van NEO. Het platform kan tot 10.000 transacties per seconde verwerken, waar Ethereum een limiet heeft van 15 transacties per seconde.

NEO is volgens kenners een verbeterde versie van Ethereum, met een grotere visie. Waar Ethereum alleen werkt met de Solidity programmeertaal is NEO voorzien van meerdere talen, zoals .Net, Java en Python. Voor ontwikkelaars en bedrijven is dit behoorlijk interessant.

GAS

Mensen die NEOshares in hun wallet hebben staan hebben daarmee een aandeel in de NEO-blockchain. Op dit aandeel krijgen de holders dividend uitbetaald, te vergelijken met aandelen in een bedrijf. Het dividend wordt uitbetaald in de vorm van GAS. Wanneer de coins zijn opgeslagen in een hardware wallet of op de computer worden de GAS tokens uitbetaald. Op moment van schrijven krijg je voor 1000 NEO, ongeveer 115 GAS in je wallet per jaar. Momenteel heeft GAS een prijs van 36 dollar. (3-01-2018)

Legalisering van NEO en ICO platform

Al maanden gaan er geruchten over de legalisering van NEO in China. Ook werkt China naar verwachting aan een ICO platform welke is gebaseerd op NEO, welke volledig is toegestaan voor de Chinese markt. Momenteel is de regelgeving rondom ICO’s in China behoorlijk streng, met NEO moet dit als het goed is een stuk makkelijker worden. De komende maanden starten er tientallen ICO’s op het netwerk van NEO.

De verwachtingen zijn dat NEO binnen een aantal jaar een enorme speler zal zijn op de cryptomarkt. Ook de ICO’s en samenwerking op NEO stijgen behoorlijk. NEO heeft onder andere samenwerkingen met Alibaba en Microsoft. Aan het einde van de maand is de eerste Neo Devcon.

Vorig artikelLG gaat Google Assistant integreren in nieuwere televisies
Volgend artikelSamsung lanceert nieuwe Exynos 9810 chipset

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in