Samsung lanceert nieuwe Exynos 9810 chipset

Samsung heeft vandaag de nieuwe Samsung Exynos 9810 op de markt gebracht. De nieuwe chipset van Samsung wordt gebruikt in de aankomende high-end smartphones. Alle details van de nieuwe Exynos 9810 zijn nu beschikbaar. 

De Samsung Exynos 9810 is een high-end chipset welke wordt gebruikt in de high-end smartphones van Samsung. De nieuwe processor heeft een aantal flinke voordelen ten opzichten van zijn voorganger.

De hele chipset is gebouwd op het 10nm-proces, het gaat hierbij om de tweede generatie van de chipset. Deze nieuwe generatie maakt het geheel nog zuiniger en krachtiger. Ook zorgt de nieuwe chip voor een betere gezichtsherkenning.

Net zoals bij de Exynos 8895 bestaat de chipset uit acht kernen. Vier kernen voor het zware werk en vier voor de lichtere taken. De high-end kernen kunnen een maximale snelheid behalen van 2.9Ghz.

Samsung voorziet de Exynos 9810 van de snelste mobiele modem. In theorie zijn hiermee snelheden mogelijk tot wel 1,2Gbps. In Nederland is er voorlopig een limiet van 200 tot 300 Mbps via het 4G netwerk.

Samsung Galaxy S9

De nieuwe chipset zal gebruikt worden voor de nieuwe Samsung Galaxy S9. Volgens de laatste geruchten zal de Galaxy S9 eind februari officieel uitgebracht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here