Correctie bij de cryptocoins: NEO blijft behoorlijk stabiel

De cryptocurrency heeft nu al een wisselvallige week. De Bitcoin blijft al weken stabiel terwijl veel alts sinds het nieuwe jaar stevig in de lift zitten. De afgelopen twee dagen stijgen de alts wat minder snel, maar nog altijd is er een stijgende lijn zichtbaar in vergelijking met een aantal maanden geleden. Een van de opvallende coins tussen de duizenden alt-coins is NEO.

De Chinese cryptocoin doet het behoorlijk goed in de tijden dat veel coins behoorlijk diep zijn gezakt, zeker in Bitcoin waarde blijft NEO behoorlijk sterk.

Wat maakt NEO zo bijzonder?

NEO is niet alleen een coin welke ook wel wordt gezien als de concurrent van Ethereum, of de munt van China. NEO is een volledig platform welke zich richt op behoorlijk veel nieuwe functionaliteiten, en is inmiddels al veel meer dan alleen China. Met een DevCon in San Francisco en een Meetup in Amsterdam, is wel duidelijk dat NEO niet alleen meer is gericht op de Chinese markt.

De afgelopen week hebben veel altcoins het laten afweten, maar twee stijgers zijn NEO en NEOGAS. Deze twee munten staan ook na de correctie behoorlijk sterk. Op het moment van schrijven is NEO 143,51 dollar waard. Gisteravond werd de 200 bijna aangetikt.

NEO is een bijzondere munt en de nieuwe naam voor het Antshares project. NEO is een blockchain en digitale valuta welke is ontwikkeld door het Chinese bedrijf Onchain. De digitale munt richt zich niet op een enkel product maar op een tal van diensten. De belangrijkste functionaliteiten is ook wel ondersteuning voor smart contracts.

Wat is smart contracts

Smart contracts is een functionaliteiten waarmee bedrijven de mogelijkheid krijgen om toepassingen te creëren op de NEO blockchain. Daarmee is NEO ook een uitstekend platform voor de ontwikkeling vanuit bedrijven in verschillende programmeertalen. NeoContracts kunnen worden geschreven in diverse algemene programmeertalen zoals C#, VB.Net, F#, Java en Kotlin. In de toekomst worden er nog een tal van talen toegevoegd waaronder C++, Javascript en Python. Hoe meer programmeertalen er worden ondersteund hoe groter de interesse vanuit bedrijven.

Transactie snelheid

De transactie snelheid is enorm belangrijk in de cryptowereld. Zonder voldoende snelheid kan de blockchain niet de gewenste transacties aan. Ethereum verwerkt momenteel 15 transacties per seconde, vooral tijdens piekmomenten is dit een groot probleem. NEO kan tot maar liefst 10.000 transacties per seconde verwerken. Hierdoor is de blockchain van NEO enorm goed geschikt voor de grote massa en de vele partners.

Op het netwerk van NEO draaien ook meerdere munten. Er zijn er momenteel al een aantal zoals RPX en DBC. In 2018 starten er momenteel al meer dan 30 nieuwe ico’s. Hierdoor wordt de interesse in NEO steeds hoger.

Meer informatie over NEO is te vinden in het artikel over de NEO Cryptocurrency.

Stijging

Sinds begin december heeft NEO een flinke stijging ondervonden. Op 10 december was de waarde 33 dollar. Momenteel is NEO 143,51 dollar waard. Hiermee is de cryptocurrency enorm sterk gestegen de afgelopen weken.

Door de algemene correctie en de vele berichten rondom de Bitcoin is NEO nu weer terug naar een iets lager niveau, maar vergelijk het eens met begin december. De stijging van de afgelopen periode komt vooral door de vele ICO’s, de geruchten uit China en de positieve ontwikkelingen vanuit NEO.

NEO is zeker nog niet op zijn hoogtepunt, met een tal van nieuwe ICO’s, samenwerking en ondersteuning vanuit de overheid wordt er nog veel verwacht van NEO. Persoonlijk denken wij dat NEO eind 2018 dicht bij de 1000 dollar komt te liggen. Mocht de overheid NEO officieel gaan ondersteunen dan kan het enorm hard gaan met NEO, zeker rondom de huidige problemen met de regelgeving en de onzekerheid vanuit de overheid.

Aan het einde van de maand is er een NEO DevCon georganiseerd, de verwachting is dat er tijdens de DevCon een aantal interessante details naar buiten komen over NEO.

Daarom is de huidige prijs nog een prima instap voor het langere termijn, zeker in de wisselvallige markt is NEO een van de stabielere platform-munten met een enorm goede toekomst.

Opzoek naar een andere tip voor 2018. Bekijk het artikel over Ethos.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here