Bitcoin en altcoins beginnen aan voorzichtig herstel

De afgelopen dagen is het onrustig in de wereld van de crytptocoins. De prijs van de bitcoin is voor het eerst sinds november onder de 10.000 dollar gezakt. Al een aantal dagen op rij dalen de koersen van de cryptovaluta. Sinds vandaag is er weer een licht herstel te zien op de markt. Veel alt-coins beginnen weer terug te gaan naar hogere waarde’s. 

Daling en lichte stijging

Na de forse daling in de middag herstelde de munt zich later alweer boven de 10.000 dollar. Momenteel staat de koers boven de 11.000 dollar. Veel alt-coins kregen ook behoorlijke schommelingen.

De daling wordt gekoppeld aan een aantal oorzaken. Zo dreigen China en Zuid-Korea al langer om de handel in cryptomunten in te perken. Ook in Frankrijk zijn er plannen voor regulering. De verwachting is dat de koers binnen enkele dagen weer gaat stijgen. In de afgelopen weken zijn vooral de alt-coins behoorlijk sterk gestegen, een correctie is niet meer dan logisch. Rondom de paniek met de bitcoin is de correctie alleen iets groter uitgevallen dan eerder verwacht. .

Veel nieuwe beleggers

De afgelopen maanden zijn er vooral veel nieuwe beleggers in de markt gekomen, hierdoor wordt de koers al vrij snel opgeblazen. Als er een val ontstaat, wil een deel er snel vanaf.

In de afgelopen dagen is vooral de Chinese cryptocoin NEO behoorlijk stabiel, vooral in de BTC-waarde. Tijdens de lichte correctie was NEO een van de sterkere coins. Het is nog even afwachten hoe de markt vanavond gaat reageren, wij verwachten binnen enkele dagen weer een fors herstel op de markt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here