Apple’s HomePod krijgt goedkeuring van FCC

De slimme HomePod speaker van Apple heeft goedkeuring gekregen van de Amerikaanse communicatiewaakhond FCC. De goedkeuring is van groot belang om de producten te mogen verkopen in de Verenigde Staten. Dit komt omdat de apparaten beschikken over WiFi en Bluetooth. 

Apple HomePod

De HomePod kan via de ingebouwde assistent Siri vragen beantwoorden, muziek afspelen en slimme apparaten besturen. Via Siri kan je veel functionaliteiten laten uitvoeren, zoals bijvoorbeeld het bedienen van verlichting of de muziek via de HomePod.

Met de goedkeuring is het mogelijk om de speaker officieel te laten verkopen. Leverancier Inventec is al begonnen met het verschepen van de HomePod vanuit de fabrieken naar Apple. Het bedrijf zou ongeveer een miljoen exemplaren van de slimme speaker al naar Apple hebben verstuurd.

Vertraging

De HomePod moest in eerste instantie in december verschijnen, maar heeft eerder vertraging opgelopen. Volgens Apple was de vertraging nodig omdat er meer tijd nodig was voor de ontwikkeling van de speaker. Wanneer het apparaat in Nederland om de markt komt is vooralsnog onduidelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here