Waar gaat de Bitcoin koers heen?

De Bitcoin is momenteel aardig aan het schommelen. In de afgelopen weken is de koers van de Bitcoin alles behalve stabiel, met soms wel duizenden euro’s verschil. Wat is de reden van de onrustige maand? 

Koers Bitcoin wisselvallig

Rond 17 januari klapte de koers van de Bitcoin even onder de 9500 dollar, het gevolg hiervan was een stroom van negatieve nieuwsberichten. Hierdoor is de Bitcoin de afgelopen dagen erg onrustig.

Na de daling van 17 januari herstelde de munt aardig snel. Op 18  januari behaalde de koers van de Bitcoin een gemiddelde prijs van 12.000 dollar.

In de afgelopen weken gaan er veel berichten rond welke een negatieve invloed hebben op de rijs van de Bitcoin. Zo gaan er geruchten of een regulering in een aantal landen waaronder Duitsland en Frankrijk. Ook in Zuid-Korea gaan er veel geruchten in de ronde over een mogelijke blokkade. De minister van Financiën in Zuid-Korea keerde zich tegen de berichten. Hij benadrukt het belang van economische vernieuwingen. Ook in China zijn er een aantal ingrepen aangekondigd.

G20

Tijdens de G20-top komt er mogelijk een voorstel voor de regulering van de digitale munt. Wij verwachten vanaf het einde van de maand weer een rustigere periode voor de Bitcoin en overige munten. De prijs zakt nu vooral door de vele negatieve berichten.

Ook de altcoins reageren om de koers van de Bitcoin. De koers van de altcoins is hierdoor ook behoorlijk wisselvallig. Het is verstandig om vooral in de sterke projecten te investeren zoals de NEO uit China en het platform Ethos. Beide projecten zijn behoorlijk veel van plan in de toekomst. Ethos richt zich vooral op een platform waardoor vrijwel iedereen eenvoudig cryptovaluta kan aanschaffen. Bekijk meer informatie over NEO en Ethos.

Wil je meer lezen over cryptovaluta? Bezoek dan ons handige overzicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here