WhatsApp binnenkort alleen voor 16 jaar en ouder

WhatsApp heeft de minimumleeftijd van WhatsApp aangepast. De leeftijd is van 13 naar 16 jaar gegaan. In Nederland was 16 jaar al de minimumleeftijd. 

WhatsApp-gebruikers in de Europese Unie moeten straks minstens 16 jaar zijn om de chat-app te gebruiken. Zo heeft WhatsApp laten weten. De minimumleeftijd is vooralsnog 13 jaar. WhatsApp zal gebruikers vragen om te bevestigen dat ze minstens 16 jaar te zijn. Vooralsnog zal er niet echt een controle uitgevoerd worden.

Kinderen die jonger dan 16 jaar zijn, mogen WhatsApp alleen gebruiken als hun ouders namen hen toestemming hebben gegeven voor het gebruik van de app.

Nieuwe gebruikersvoorwaarden

WhatsApp heeft nieuwe gebruikersvoorwaarden toegepast, hierin is onder andere de nieuwe minimumleeftijd verwerkt. WhatsApp wil hiermee voldoen aan de nieuwe privacywetgeving in de Europese Unie, die volgende maand van kracht wordt.

Naast WhatsApp heeft ook Facebook de nieuwe privacy-instellingen toegepast. Dit is tevens van toepassing vanwege de nieuwe Europese regelgeving welke vanaf eind mei zal worden toegepast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here