Ethereum cryptocurrency: Wat is het en wat zijn de verschillen met de Bitcoin

Bitcoin is vooralsnog de grootste cryptomunt. Naast de Bitcoin zijn er nog vele altcoins. Ethereum is naast de Bitcoin erg populair. En is momenteel de tweede als we kijken naar de totale ( marketcap) waarde van de munt. 

Ethereum cryptocurrency

Ethereum is gebaseerd op de blockchain-technologie, maar is in vergelijking met de Bitcoin toch verschillend. Het grootste voordeel van Ethereum is dat de ontwikkeling is gericht op een flexibele omgeving. Bitcoin is ontwikkeld voor het verwerken van transacties. Vooral voor bedrijven is het eenvoudig om zo eigen toepassingen op Ethereum te bouwen.

Ethereum kan gebruikt worden voor de smart contracts. Een smart contract kan je het beste zien als een overeenkomst en voeren bepaalde acties uit. Vooral bedrijven is dit een enorm groot voordeel. Die toepassingen kun je weer gebruiken om allerlei vormen van transacties decentraal te regelen, zoals het afsluiten van contracten, het regelen van bestellingen/ betalingen of het versturen van berichten.

De toepassingen op het Ethereum netwerk hebben de naam dApps ( Decentralized Apps).

De token

Aan de Ethereum is ook een munt gekoppeld, het gaat hierbij om de ether. De ethers worden onder andere gebruikt voor de smart contracts. De ether kan je het beste zien als de brandstof voor het Ethereum netwerk.

Bedrijven

Vooral vanuit het bedrijfsleven is er enorm veel interesse. Hierdoor zijn er veel toepassingen beschikbaar en mogelijkheden. De grootste concurrent komt uit China en is de NEO cryptocurrency. In vergelijking met Ethereum heeft NEO een nog uitgebreider doel en ondersteund hierdoor ook smart contracts. Daarnaast heeft NEO een aantal grote samenwerkingen om een compleet netwerk met verschillende diensten te kunnen aanbieden. Zo heeft de eigenaar van NEO ook de Ontology token. Ook heeft NEO veel support vanuit de Chinese overheid en richt zich inmiddels ook op Europa.

Het belangrijkste om te begrijpen is dat Ethereum en bitcoin fundamenteel verschillen. Bitcoin is een heel specifieke toepassing van blockchaintechnologie, Ethereum is een gebruiksvriendelijke versie welke gebruik maakt van de blockchaintechnologie. Hierdoor is Ethereum vooral interessant vanuit bedrijven.

Vorig artikelEmoji-bericht laat Android-apps crashen
Volgend artikelGrootste kwartaalverlies ooit voor Tesla

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in