Ripple cryptocurrency: Wat is Ripple (XRP) en wat kan je ermee?

Ripple is een cryptocurrency welke regelmatig in het nieuws komt. Ripple is een Amerikaanse startup welke is gericht op banken en providers om zo de processen eenvoudiger en efficiënter in te richten door het gebruik van de Ripple techniek. 

Wat is Ripple?

Ripple kan je het beste zien als een betalingsprotocol welke is gericht op financiële instellingen. Het protocol richt zich op een eenvoudige manier om transacties sneller en voordeliger te kunnen bevestigen. De Ripple cryptovaluta is een gecentraliseerde valuta, wat vrij uniek is voor een cryto valuta.

Ripple is in eerste instantie geen valuta. Je kan het meer zien als een back-end infrastructuur en hierdoor geen complete oplossing voor de consument. Ripple is een open end platform voor uitwisseling van verschillende valuta met een waarde.

XRP is de ingebouwde valuta van Ripple. De transactiekosten voor de Ripple valuta worden afgerekend in XRP. Ripple heeft als belangrijkste doelstelling om geldtransacties zo snel en goedkoop mogelijk te laten plaatsvinden.

Gedecentraliseerd

Bitcoin en veel andere cryptocurrency zijn gedecentraliseerd. Ripple is volledig gedecentraliseerd. Het bedrijf zelf bezit ongeveer 70 procent van de coins. De cryptomunt XRP staat hierdoor ook los van Ripple. Ripple heeft haar eigen cryptomunt – XRP – in het leven geroepen, om zo eenvoudig producten te kunnen leveren aan haar klanten.

Wij zien hierdoor Ripple (XRP) niet echt als een cryptovaluta en de concurrentie aangaan met bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum. Aangezien de techniek zich niet volledig richt op de XRP token, maar meer op de techniek achter Ripple welke door banken en instellingen gebruikt kunnen worden.

Leestip: Bekijk ook de pagina’s met meer informatie over de Ontology, ARK, NEO en Ethos cryptocoin. 

Vorig artikelStapt Goldman Sachs in de crypto?
Volgend artikelEthos Cryptocurrency: Wat is Ethos en wat kan je ermee?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in