Ethos Cryptocurrency: Wat is Ethos en wat kan je ermee?

Ethos is een interessant project welke zich richt op een groot publiek. Ethos werkt aan verschillende functionaliteiten waaronder een fiat gateway en een cryptocurrency wallet met vele functionaliteiten. Met de coin moet het mogelijk worden om crypto toegankelijk te maken op een eenvoudige en veilige manier. 

Wat is Ethos?

Ethos werkt aan een oplossing waardoor het makkelijker moet worden om in cryptocurrency te handelen. In de wallet is het mogelijk om eenvoudig cryptovaluta op te slaan, te versturen en te ontvangen. Maar Ethos is meer dan een wallet voor cryptocoins.

Het grote voordeel van Ethos komt vooral wanneer de fiat gateway gereed is. Hiermee moet het mogelijk worden om eenvoudig eenvoudig crypto te kopen, en te verkopen met verschillende valuta, waaronder de dollar en de euro.

Waarvoor de tokens?

De onderliggende Ethos token gaat onder andere gebruikt worden om transactiekosten mee te betalen. Toekomstige functionaliteiten worden tevens betaald met de Ethos currency.

Ook voor bijvoorbeeld de API toegang dient de Ethos token gebruikt te worden. Vooral voor bedrijven is het interessant. Ook worden er een aantal premium functionaliteiten verwacht waarvoor Ethos tokens vereist zijn. Meer informatie is te vinden in de ratecard van Ethos.

Releases

De komende maanden staan er een aantal belangrijke releases op de planning. De eerste release is de universele wallet, later dit jaar komt naar verwacht ook de fiat gateway beschikbaar. Onlangs heeft het team van Ethos laten weten dat de uitrol van de universele wallet start in Nederland, en dat gaat zeker niet lang meer duren.

Mobiele wallet

De eerste stap is de mobiele wallet. Het team werkt momenteel aan de laatste testen en maakt zich klaar voor de release. In Nederland start de release van de wallet. Na Nederland zullen snel meerdere landen volgen.

Functionaliteiten

Even een opsomming voor wat komen gaat in de komende maanden/ jaren:

1. Mobile App and Universall Wallet
2. Fiat gateway with checking account
3. Credit-/debitcard
4. Trade crypto and traditionall assets
5. Social platform
6. Predictions features
7. Bedrock API for businesses
8. 1-click diversification
9. Auto-rebalance and managed portfolio by pro advisors

Zoals je kan zien is Ethos hierdoor meer als een Mobile app en universele wallet. Echter is dit wel de fundering voor het geheel. Daarom neemt het team ook de tijd, om de wallet in een perfecte staat beschikbaar te stellen.

Koppeling met financiële diensten

De achterliggende structuur is Bedrock. Deze interface is niet alleen voor Ethos zelf interessant. Maar ook voor andere organisaties welke zich met crypto willen gaan verbinden. Bedrijven kunnen het platform op termijn gebruiken tegen betaling van de Ethos tokens.

Het team heeft als doel om van Ethos een toegankelijk platform te maken, waarmee vrijwel iedereen eenvoudig in crypto kan investeren. De universele wallet is de basis, maar wij verwachten enorm veel van de fiat gateway en de opvolgende functionaliteiten.

Meer informatie is te vinden op de website van Ethos. Daarnaast kan je ook alvast een pre-registratie doen voor de universele wallet.

Vorig artikelRipple cryptocurrency: Wat is Ripple (XRP) en wat kan je ermee?
Volgend artikelEOS Cryptocurrency: Wat is EOS en wat kan je ermee?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in