Litecoin cryptocurrency: Wat is Litecoin en wat kan je ermee?

Vaak hoor je alleen nieuws over de Bitcoin. Naast de Bitcoin zijn er nog meer cryptomunten. De alternatieve coins zijn behoorlijk populair. Een van deze coins is Litecoin. 

Wat is Litecoin?

Een alternatief op de Bitcoin is de Litecoin. Litecoin is in 2011 opgezet door een Google-medewerker. De oprichter is Charles Lee. Litecoin zet zich neer als een gedecentraliseerde coin. De munt is gebaseerd op opensource software. Hierdoor is het voor andere bedrijven ook mogelijk om met de technologie aan de slag te gaan.

In vergelijking met andere cryptocurrencies gebruikt Litecoin een andere type algoritme. Bitcoin gebruikt SHA 256 als basis.

Charlie Lee

De oprichter van Litecoin is Charlie Lee, een ex-software engineer van Google. De cryptomunt LTC bestaat al sinds 2011 en is daarmee een van de eerste cryptovaluta’s.

Vergelijking met Bitcoin

De Litecoin is relatief goed te vergelijken met de Bitcoin, als het gaat om de techniek en het concept van de cryptocoin. In het kort maakt Litecoin zich tegen over de Bitcoin uniek door de snelle transacties en goedkopere kosten.

Iedere 2.5 minuten genereert Litecoin een nieuw blok. Bij Bitcoins is dit proces om de 10 minuten. Een ander groot verschil is in het minen zichtbaar. Bitcoins gebruiken veel grafische kracht vanuit de GPU’s, bij Litecoin is het minen vooral gericht op de hoeveelheid RAM.

Litecoin heeft een maximale circulatie van 84 miljoen. Bij Bitcoin is dit 21 miljoen. Hierdoor zijn er meer Litecoins’s in omloop. Waardoor Litecoin een voordeel kan hebben bij het gebruik als betaalmiddel.

Voor nu zien wij Litecoin vooral als alternatief op de Bitcoin. In vergelijking met bijvoorbeeld EOS, NEO of Ethereum is het eigenlijk een vrij standaard munt. En is er geen diepe integratie met smart contracts aanwezig.

Leestip: Bekijk ook de informatieve pagina’s over Ontology, Ripple en ARK

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here