OnePlus 6 officieel: Uitgebreider, sneller en groter

De OnePlus 6 is vandaag eindelijk officieel uitgebracht. De smartphonemaker heeft de nieuwe smartphone voorzien van een behoorlijk uniek uiterlijk en daarnaast voorzien van high-end specificaties. 

Grootste display voor OnePlus

OnePlus heeft de smartphone een groot 6,28-inch Full Optic AMOLED display meegegeven met een beeldverhouding van 19:9. het grote display is mogelijk gemaakt door een aangepast design, met dunne bezels rondom de randen en een notch aan de bovenkant.

Om gebruikers een zo immersief mogelijke kijkervaring te geven, heeft OnePlus de navigatiebalk zo ontworpen, dat het vervangen kan worden door ‘gesture control’. Hiermee wordt nog meer ruimte in het beeld vrij gemaakt voor een rustig ogend geheel.

Design

Het design is in vergelijking met de voorgaande smartphone voorzien van een flinke aanpassing. Het scherm is uitgerust met een design van glas, hierdoor oogt de smartphone behoorlijk premium.

OnePlus heeft meerdere kleurvarianten beschikbaar. Waaronder de Mirror Black, Midnight Black en een limited edition Silk White.

Krachtige specificaties

Volgens OnePlus is de nieuwe smartphone de snelste smartphone welke ze ooit op de markt hebben gezet. Onder de motorkap is er een krachtige Qualcomm Snapdragon 845-chipset aanwezig welke in combinatie met een Adreno 630 zorgt voor de kracht van de smartphone. Verder beschikt de smartphone over 6GB of 8GB aan RAM. Het werkgeheugen bevat LPDDR4X chips.

Daarnaast beschikt de smartphone ook over de nieuwe dual-lane storage techniek, gebaseerd op UFS2.1.

De OnePlus 6 Fast Charge is ook aanwezig, hiermee is het mogelijk om binnen 30 minuten het batterijniveau op te laden voor de hele dag.

Camera

De camera is voorzien van een flinke verbetering ten opzichten van de voorganger gezien de specificaties. Aan de achterkant vinden we een dual camera met een f/1.7 16 megapixel hoofdcamera en een 20 megapixel sensor. De lensopening bevat een 19 procent grotere sensor en kan hierdoor in verschillende lichtomstandigheden mooiere foto’s maken. Ook is de optische beeldstabilisatie toegevoegd.

Ook heeft de OnePlus 6 meer video-opties gekregen. Zo is er een nieuwe superslowmotion functionaliteiten waarmee het mogelijk is om de beelden met maximaal 480 frames per seconde vast te leggen. Ook nieuw is de mogelijkheid om 4K-video te filmen met 60 fps.

Beschikbaarheid

De OnePlus 6 met 64 GB, 128GB en 256GB opslag zijn via oneplus.com vanaf 21 mei 2018 beschikbaar in Nederland. Prijzen starten vanaf €519,-. De limited edition Silk White met 128GB aan opslag is vanaf 5 juni te verkrijgen via de website van OnePlus.

  • Mirror Black (6GB RAM, 64GB) €519,-
  • Mirror Black (8GB RAM, 128GB) €569,-
  • Midnight Black (8GB RAM, 128GB) €569,-
  • Midnight Black (8GB RAM, 256GB) €619,-
  • Silk White (8GB RAM, 128GB) €569,-
Vorig artikelOnePlus presenteert draadloze Bullets Wireless oordopjes
Volgend artikelNokia 8 Sirocco beschikbaar in Nederland voor 749 euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in