Jack Ma: ‘Blockchain is geen bubbel, Bitcoin wel’

Jack Ma is zeker geen onbekende, maar een van de meest invloedrijke Chinese ondernemers van China. De miljardair is onder andere bekend van het miljarden bedrijf Alibaba. 

Jack Ma en Blockchain

Jack Ma heeft nu zijn mening gegeven over de Bitcoin en Blockchain technologie. Het is zeker geen geheim dat Jack Ma al enige tijd bezig is met de Blockchain technolgie. Voor een aantal ondernemingen welke Jack Ma in het beheer heeft kan dit een grote toepassing geven.

Tijdens het World Intelligence Conference in Tianjin heeft hij laten weten dat hij al jaren bezig is met het onderzoek naar de Blockchain technologie en ook het volste vertrouwen heeft in de Blockchain technologie. Volgens de oprichter van Alibaba moet Blockchain het mogelijk maken om de problemen rondom veiligheid en privacy op te lossen.

Jack Ma benadrukt dat bedrijven en overheden momenteel zitten in een periode van de big data. Ook voor Alibaba is big data een behoorlijke impact. Jack Ma benadrukt ook dat bij Alibaba de veiligheid de hoogste prioriteit is.

Ma is voorstander van de toekomst van toepassingen waarin de Blockchain een grote rol zal spelen. Echter ziet hij de Bitcoin als een bubbel. Alibaba is daarnaast ook al langere tijd bezig met de ontwikkeling van de Blockchain technologie. Volgens eerdere geruchten werkt het bedrijf hiervoor samen met de cryptocurrency NEO en Microsoft.

Bekijk ook de pagina’s over ARK, Litecoin, EOS en Ethos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here