Stroomverbruik Bitcoin blijft stijgen

Voor beleggers is de Bitcoin een interessante cryptovaluta. De virtuele valuta moet het mogelijk maken om transacties veilig en snel, zonder tussenkomst van banken of de staat te verzenden. Door het minen van de munt met computerkracht blijft de munt qua stroomverbruik enorm toenemen. 

Stroomverbruik Bitcoin

De digitale cryptomunt Bitcoin verbruikt momenteel zon 2,55 gigawatt elektriciteit, zo heeft de Nederlandse onderzoeker Alex de Vries berekent in het vakblad Joule. Volgens De Vries kan het verbruik tegen het einde van het jaar oplopen tot 7,7 gigawatt.

Bitcoin werkt dankzij een openbaar logboek van transacties, ook wel de blockchain. De blockchain kan je zien als een ketting van beveiligde blokken, elk blok bevat 2500 transacties. De computers welke zich bevinden in het netwerk strijden om de winst van elk blok. Bij het minen van elk blok komt er een beloning vrij van 12,5 bitcoins. Om een block te claimen is het vereist dat er enorm veel rekenkracht wordt ingezet om de Bitcoin te minen. Eén transactie verbruikt ongeveer even veel elektriciteit als een doorsnee gezin op een maand.

Hoe meer transacties er komen, hoe hoger de uiteindelijke stroomrekening.

Een alternatieven munten gebruiken minder stroom, omdat het process anders is ingericht. Voor het investeren kan je ook eens kijken naar de projecten van EOS, Ontology en ARK

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here