OnePlus 6 review: Betaalbaar met high-end specificaties

Scherm en behuizing

De grootste visuele vernieuwingen zijn te vinden in het design en aan de achterkant. Voor het eerst heeft OnePlus meerdere varianten beschikbaar bij de release. Er zijn drie versies, waaronder de mirror black, midnight black en silk white. Tijdens deze review hebben wij de beschikking over de glanzend zwarte versie.

De trend van 2018 is de notch aan de bovenzijde van het scherm. OnePlus heeft deze notch netjes verwerkt in het scherm. Hierdoor is de notch niet hinderlijk. Ook softwarematig is de notch prima verwerkt in de software, en heb je de mogelijkheid om de notch via de software te laten verdwijnen.

De notch aan de bovenzijde is netjes verwerkt in het scherm. Daarnaast zijn de bezels erg compact aan de zijkant van het scherm, waardoor het scherm ondanks het  grote formaat compact oogt.

Het scherm is van een behoorlijk groot formaat. Het gaat hierbij om een 6,3-inch scherm met een beeldverhouding van 19:9 en een full HD+ resolutie. Geen QHD-scherm, maar voor de batterij is dit een groot voordeel. Voor de gemiddelde gebruiker is full-hd meer dan voldoende.

Net zoals zijn voorganger maakt OnePlus gebruik van een amoledpaneel. In de praktijk geeft dit mooie kleuren en een hoog contrast. Rondom de randen van het scherm is er een dunne bezel aanwezig, waardoor de  smartphone ondanks het grote formaat relatief compact oogt. Het formaat is hetzelfde als bij de OnePlus 5T welke beschikte over een kleiner 6-inch scherm.

In onderstaande grafiek de verschillen qua grootte met de OnePlus 5, OnePlus 5T en OnePlus 6:

SmartphoneOnePlus 5OnePlus 5TOnePlus 6
scherm5,5-inch6,01-inch6.28-inch
Lengte (mm)154,2156,1155,7
Breedte (mm)74,17575,4
Dikte (mm)7,257,37.75
Gewicht153 gram162 gram177 gram
Schermverhouding16:918:919:9

Behuizing

OnePlus heeft de smartphone voorzien van een glazen design. De achterkant van de smartphone bestaat uit glas in combinatie met metaal. Draadloos laden is helaas nog niet aanwezig, wat ons betreft missen we deze functionaliteit zeker niet. Met DashCharge is het mogelijk om de smartphone enorm snel op te laden. 

Door het gebruik van andere materialen waaronder glas en metaal is het gewicht van de smartphone wel toegenomen. Het gewicht gaat van 162 gram voor de OnePlus 5T naar 177 gram voor de OnePlus 6.

De achterkant is voorzien van een dubbele camera met daaronder de vingerafdruksensor. In vergelijking met de OnePlus 5T heeft de vingerafdrukscanner nu een andere vorm en is ovaal, vooral in het begin is dit even wennen. Op de OnePlus 6 werkt de Face-unlock-functie ook zonder problemen, waardoor wij weinig gebruik maken van de vingerafdrukscanner aan de achterzijde van het toestel.

OnePlus gaat mee met de laatste trends, echter heeft het bedrijf er voor gekozen om de audiojack te behouden op het toestel. Deze is net zoals bij zijn voorganger aan de onderzijde te vinden van het toestel, naast de USB-C aansluiting.

De OnePlus 6 heeft net als zijn voorganger de beschikking over een enkele luidspreker voor de mediaweergave, veel high-end smartphones gebruiken tegenwoordig een stereo luidspreker. In vergelijking met de huidige high-end smartphones is dit een klein minpuntje.

Ook zijn er een aantal hoesjes beschikbaar, welke de OnePlus 6 extra bescherming geven. De hoesjes geven de smartphone meer grip en een degelijke bescherming rondom de smartphone en het scherm.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de OnePlus 6 smartphone:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: Scherm en behuizing
Pagina 3: Camera’s
Pagina 4: Hardware
Pagina 5: Software en accuduur
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Scherm
9.3
Batterij
9
Camera
8.7
Performance
9.5
Design
9.3
Software
10
Vorig artikelGerucht: ‘Apple werkt aan goedkopere HomePod speaker’
Volgend artikelTijdelijk! Google Chromecast cadeau
review-oneplus-6-smartphoneOnePlus heeft met de OnePlus 6 een prima smartphone op de markt gebracht, welke beschikt over de laatste trends en moderne specificaties. Het grootste voordeel is de voordelige adviesprijs, in vergelijking met de concurrentie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in