OnePlus 6 review: Betaalbaar met high-end specificaties

Camera

OnePlus is behoorlijk sterk in het design en de hardware, echter is de camera altijd een redelijk gevoelig punt bij de smartphones van OnePlus. Zowel bij de OnePlus 3, 5 en 5T waren de camera’s niet optimaal als we het vergelijken met de concurrentie. Heeft OnePlus met de OnePlus 6 wel de juiste camerasetup neergezet?

In vergelijking met de OnePlus 5T zijn er een aantal wijzigingen als het gaat om de camera. OnePlus maakt gebruik van een dubbele camera aan de achterzijde met twee sensoren van 16 en 20 megapixels. De primaire camera bevat een f/1.7 16 megapixel sensor. De secundaire sensor is een 20 megapixel exemplaar.

De lensopening van de primaire camera is 19 procent groter waardoor de OnePlus 6 beter omgaat met lastige lichtsituaties waarmee weinig licht aanwezig is. De tweede camera is vooral gericht op het maken van portretfoto’s en kan beter inzoomen, zonder kwaliteit te verliezen.

Daarnaast heeft OnePlus ook eindelijk de optische beeldstabilisatie toegevoegd aan de smartphone, waarmee bewegingsonscherpte wordt weggefilterd.

Zowel de dubbele camera als de selfiecamera hebben de mogelijkheid om foto’s met het bokeh effect te maken in de Portrait mode.

De camera van de OnePlus 6 bevat aanzienlijk betere specificaties, en de resultaten zijn in de praktijk ook een stuk beter in vergelijking met de OnePlus 5T. Overdag komt de camera beter tot zijn recht met voldoende licht, bij weinig licht ontstaat er sneller ruis. Binnenkort zullen wij de review updaten met voorbeelden bij omstandigheden met weinig licht.

De camera van de OnePlus 6 bevat een aantal nieuwe functionaliteiten, welke vooral in de praktijk een voordeel geven. Door slimme softwaretrucjes is het resultaat een betere foto en meer diepte en scherpte. Zeker in vergelijking met de voorgangers is de OnePlus 6 de betere camera-smartphone. Maar de concurrentie zoals de S9 gaat er nog altijd met de winst vandoor

Foto’s gemaakt met primaire camera.

Om dataverbruik te beperken zijn de foto’s voorzien van een compressie.

Nieuwe video-opties

Een andere belangrijke functionaliteit welke tijdens de review goed naar voren komt is de aanwezigheid van meer video-opties. Zo is er een superslowmotion functionaliteit toegevoegd waarmee beelden met maximaal 480 frames per seconden worden vastgelegd. In de praktijk werkt deze functionaliteit erg goed. Ook is de functionaliteit nieuw waarmee het mogelijk is om 4K-video met 60 fps te filmen, als resultaat krijg je hiermee vloeiende 4K beelden.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de OnePlus 6 smartphone:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: Scherm en behuizing
Pagina 3: Camera’s
Pagina 4: Hardware
Pagina 5: Software en accuduur
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Scherm
9.3
Batterij
9
Camera
8.7
Performance
9.5
Design
9.3
Software
10
Vorig artikelGerucht: ‘Apple werkt aan goedkopere HomePod speaker’
Volgend artikelTijdelijk! Google Chromecast cadeau
review-oneplus-6-smartphoneOnePlus heeft met de OnePlus 6 een prima smartphone op de markt gebracht, welke beschikt over de laatste trends en moderne specificaties. Het grootste voordeel is de voordelige adviesprijs, in vergelijking met de concurrentie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in