OnePlus 6 review: Betaalbaar met high-end specificaties

Hardware

OnePlus gebruikt bij elke nieuwe smartphone meestal een volledig nieuwe chipset. De OnePlus 6 maakt gebruik van de Snapdragon 845 in plaats van de Snapdragon 835, de GPU heeft ook een upgrade ontvangen naar de Adreno 630. Volgens OnePlus is de nieuwe Snapdragon 845 goed voor 30% meer snelheid, 30% krachtigere grafische specificaties en 10% zuiniger.

De basisvariant heeft de beschikking over 6GB aan werkgeheugen en 64GB aan interne opslag. Het top model bevat 8GB aan RAM en beschikt over 128GB of 256GB aan opslag. In vergelijking met de OnePlus 5T zijn er hierdoor zeker verschillen in de hardware.

De smartphone is enorm snel dankzij de Snapdragon 845 en de Adreno 630 GPU. Hiermee richt de smartphone zich op de top van de markt.

De slogan van de OnePlus 6 is “the speed you need”. En snel is ‘ie zeker ind e praktijk. Qua prestaties en snelheid is er weinig op te merken. Ook zorgt de OxygenOS software voor een snelle bediening van de smartphone. De OxygenOS is enorm schoon en bevat hierdoor geen bloatware of andere software. Vooral de snelheid en gebruikerservaring is dit een enorm positief punt.

Benchmarks

De OnePlus 6 beschikt over 6 of 8GB aan lpddr4X-werkgeheugen en heeft ufs 2.1-opslaggeheugen. Verder beschikt de smartphone over een Snapdragon 845-chipset. voor de review hebben wij de Geekbench 4.1 single core, multicore en Antutu benchmark test gebruikt.

Geekbench 4.1 single-core:

Geekbench 4.1 multi-core:

Antutu: 

Ontgrendelen via scanner of Face Unlock

Aan de achterkant van het toestel is de vingerafdrukscanner te vinden, deze werkt accuraat en snel.

Ook beschikt de OnePlus 6 over de Face Unlock functionaliteit. De gezichtsherkenningsfunctie werkt op basis van ruim 100 gezichtskenmerken. Tijdens de test hebben wij geen problemen ondervonden met het ontgrendelen, de functie werkt eenvoudig en enorm snel. Hierdoor gebruiken wij vooral de gezichtsherkenning in vergelijking met de vingerafdrukscanner aan de achterkant van het toestel. De OnePlus 6 is een van de snellere smartphones als het gaat om Face Unlock.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de OnePlus 6 smartphone:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: Scherm en behuizing
Pagina 3: Camera’s
Pagina 4: Hardware
Pagina 5: Software en accuduur
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Scherm
9.3
Batterij
9
Camera
8.7
Performance
9.5
Design
9.3
Software
10
Vorig artikelGerucht: ‘Apple werkt aan goedkopere HomePod speaker’
Volgend artikelTijdelijk! Google Chromecast cadeau
review-oneplus-6-smartphoneOnePlus heeft met de OnePlus 6 een prima smartphone op de markt gebracht, welke beschikt over de laatste trends en moderne specificaties. Het grootste voordeel is de voordelige adviesprijs, in vergelijking met de concurrentie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in