OnePlus 6 review: Betaalbaar met high-end specificaties

Software & accuduur

De telefoon draait op het eigen OxygenOS van OnePlus. Deze versie is gebaseerd op Android 8.1 Oreo. Wij vinden OxygenOS een prettige toevoeging, omdat de versie van OnePlus alleen een aantal extra functionaliteiten bevatten welke de gebruikerservaring benutten. Er zijn vooral enkele features aanwezig welke zijn bedoeld voor de gebruikers welke controle willen over de werking van de notch, onscreen knoppen en de kleur weergave op het scherm.

Stock software, ook wel bekend als bloatware is niet aanwezig op de smartphone. De standaard Android/ Google apps zijn aanwezig en een OnePlus community app. Hierdoor is de software snel en voorzien van extra handige functionaliteiten. Qua uiterlijk ligt OxygenOS dicht bij stock-Android.

Eén van de meest prettige eigenschappen van het OxygenOS is dat het een redelijke kale en rustige skin is. Dit vinden wij dan ook een groot voordeel. Bijvoorbeeld bij Samsung is er vaak een behoorlijke interface aanwezig welke behoorlijk druk overkomt. Het OxygenOS voelt snel en eenvoudig aan.

Accuduur en Dash Charge

Net als zijn voorganger heeft de OnePlus 6 de beschikking over een 3300mAh accu. Ondanks de snellere processor en het grotere scherm is de accuduur vergelijkbaar.

Net zoals bij de voorgangers is de Dash Charge oplaadtechniek weer aanwezig. Hiermee is het mogelijk om de smartphone binnen enkele minuten voldoende stroom te geven voor een volledige dag. In een halfuur is het mogelijk om de smartphone op te laden via de meegeleverde Dash Charge-lader van 0 naar 60 procent.

Draadloos laden is niet aanwezig, ondanks het glazen design. Wij vinden dit niet echt een nadeel, omdat de Dash Charger de smartphone enorm snel kan opladen. De technologie voor draadloos laden duurt nog aanzienlijk langer. OnePlus vindt het draadloos laden nog maar weinig meerwaarde hebben.

Binnenkort komt er een update op deze review over de accuduur. Onze eerste indruk van de accu is behoorlijk goed.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de OnePlus 6 smartphone:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: Scherm en behuizing
Pagina 3: Camera’s
Pagina 4: Hardware
Pagina 5: Software en accuduur
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Scherm
9.3
Batterij
9
Camera
8.7
Performance
9.5
Design
9.3
Software
10
Vorig artikelGerucht: ‘Apple werkt aan goedkopere HomePod speaker’
Volgend artikelTijdelijk! Google Chromecast cadeau
review-oneplus-6-smartphoneOnePlus heeft met de OnePlus 6 een prima smartphone op de markt gebracht, welke beschikt over de laatste trends en moderne specificaties. Het grootste voordeel is de voordelige adviesprijs, in vergelijking met de concurrentie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in