OnePlus 6 review: Betaalbaar met high-end specificaties

Conclusie

De smartphone kunnen we zeker indrukwekkend noemen. Voor de adviesprijs is de smartphone een prima koop. Uiteraard zijn er een aantal punten waarop de concurrentie het beter doet, neem de camera. OnePlus heeft veel verbeterd aan de OnePlus 6 camera ten opzichten van zijn voorgangers, echter heeft de concurrentie, zoals Samsung en Apple nog een stap voor als het gaat om de camera. Maar met elke nieuwe smartphone komt OnePlus steeds dichterbij.

Jammer is dat de waterdichtheid van het toestel geen officieel certificaat heeft. Maar voor de prijs is dit te begrijpen, omdat soortgelijke onderzoeken en certificeringen uiteraard weer zorgen voor een duurdere smartphone. Draadloos laden zien we vooralsnog niet als een nadeel, omdat de Dash Charger de smartphone veel sneller kan opladen in vergelijking met de draadloze techniek.

De OnePlus 6 heeft een prachtig scherm, fraaie behuizing, enorm snelle hardware en één van de beste software-ervaringen die Android op dit moment biedt. Ook is er een snelle vingerafdrukscanner en gezichtsontgrendeling te vinden op de smartphone. Ook de 3,5mm is zeker een functionaliteit welke veel gebruikers op prijs zullen stellen.

De OnePlus 6 heeft één van de beste Android-ervaringen en is snel, en alleen voorzien van de belangrijkste functionaliteiten. Android bloatware is op een aantal kleine handige aanpassingen niet aanwezig.

In vergelijking met de concurrentie heeft de OnePlus 6 één groot voordeel. Dat is namelijk de prijs. In vergelijking met de high-end concurrentie van bijvoorbeeld Huawei, Apple en Samsung is de OnePlus 6 betaalbaar, gezien de specificaties en de hardware. Ja de smartphone is iets duurder in vergelijking met de OnePlus 5T, maar de hardware en het design heeft dan ook een upgrade gekregen.

De prijs is het grootste voordeel van de OnePlus 6. Hiermee is OnePlus de concurrentie in het high-end segment een stap voor.

De goedkoopste OnePlus 6 is te verkrijgen voor 519 euro. Het duurste model is de Midnight Black met 8GB aan RAM en 256GB opslag welke verkocht zal worden voor 619 euro. Ter vergelijking voor de iPhone X met 256GB aan opslag betaal je 1330 euro. Vanaf dinsdag 22 mei is de smartphone verkrijgbaar via de officiële website van de fabrikant.

Inhoudsopgave

Bekijk de voorgaande pagina’s van de review:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: Scherm en behuizing
Pagina 3: Camera’s
Pagina 4: Hardware
Pagina 5: Software en accuduur
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Scherm
9.3
Batterij
9
Camera
8.7
Performance
9.5
Design
9.3
Software
10
Vorig artikelGerucht: ‘Apple werkt aan goedkopere HomePod speaker’
Volgend artikelTijdelijk! Google Chromecast cadeau
review-oneplus-6-smartphoneOnePlus heeft met de OnePlus 6 een prima smartphone op de markt gebracht, welke beschikt over de laatste trends en moderne specificaties. Het grootste voordeel is de voordelige adviesprijs, in vergelijking met de concurrentie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in