‘Elektrische auto goedkoper dan diesel’

Wie elektrisch rijdt, is maandelijks bijna net zoveel geld kwijt als wie er rijdt in een benzine- of een dieselauto. Zo blijkt uit een onderzoek van LeasePlan. 

Het bedrijf heeft voor het onderzoek verschillende kosten waaronder brandstof, afschrijving, belastingen, verzekering en onderhoud in verschillende landen vergelijken. De gemiddelde kosten waren behoorlijk gelijk in de 21 landen waar de test is uitgevoerd.

Italië is het duurste land met een gemiddelde maandkosten van 986 euro. Met 597 euro is Hongarije het goedkoopste. Op plek vier staat Nederland met 829 euro.

Gemiddeld betalen elektrische rijders in de 21 landen die LeasePlan onderzocht meer geld aan belasting. Dat had voornamelijk te maken met de hogere aanschafprijs van elektrische auto’s. Echter besparen ze wel flink op de brandstof.

De maandlasten voor het rijden in een elektrische auto zijn in Nederland lager dan de kosten voor een dieselwagen, zo stellt LeasePlan in zijn Car Cost Index. Volgens het onderzoek zijn benzineauto’s nog altijd het goedkoopste.

De maandelijkse kosten om in een elektrisch aangedreven auto te rijden bedragen volgens LeasePlan in Nederland gemiddeld 829 euro. Een diesel is met 861 euro per maand 32 euro  duurder in vergelijking met een Elektrische auto. Voor een vergelijkbare benzinemotor bedragen de kosten 785 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here