VeChain Cryptocurrency: Wat is VeChain en wat kan je ermee?

VeChain is een cryptocurrency welke momenteel veel in het nieuws komt. VeChain kan je zien als een blockchain platform dat bedrijven helpt met het in kaart brengen van de distributie en processen. Dit is mogelijk via NFC chips, RFID en QR technologie. Maar wat kan je met VeChain?

Wat is VeChain?

Het project bestaat inmiddels twee jaar en is hierdoor al enige tijd in ontwikkeling. Er zijn al een aantal bedrijven welke gebruik maken van de diensten van het bedrijf. Zo heeft VeChain al samenwerkingen met Renault, China Unicom en PWC.

Het doel is om door middel van VeChain producten te verifiëren met behulp van Blockchain-technologie. Het doel is om hiermee de volledige lifecycles te monitoren, zoals bijvoorbeeld validiteit, veranderingen en de tracking.

VeChain richt zich op verschillende platformen. Een hiervan is de strijd met namaakproducten. Met VeChain kunnen bedrijven de namaakproducten tegengaan, dit zal gebeuren via de RFID chip of de QR code.

Enterprise DApp-oplossing

Met de recente wijziging is VeChain zich meer gaan richten op een Enterprise DApp-oplossing, te vergelijken met Ethereum en NEO. Hierdoor moet het voor andere bedrijven ook mogelijk worden om eigen oplossingen te bouwen op het netwerk van VeChain. Het nieuwe platform van VeChain gebruikt ook VET en THOR tokens.

De token VET wordt na de start van het nieuwe VeChain door bedrijven gebruikt als betaalvaluta om activiteiten op de blockchain van VeChain uit te voeren. THOR kan je verdienen door de VET tokens te holden. Deze techniek is bekend bij een aantal cryptocurrency projecten. NEO doet immers hetzelfde met NEO/GAS. Bij NEO kan je GAS weer gebruiken voor de smart-contracts op het netwerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here