Apple kondigt iOS 12 aan; dit is er nieuw

Apple heeft vandaag een nieuwe versie van iOS aangekondigd. iOS 12 is de nieuwe versie en bevat veel nieuwe functionaliteiten. Vooral op gebied van de prestaties, Augmented Reality en ARKit zijn er veel verbeteringen en vernieuwingen. Een aantal interessante functionaliteiten. 

Focus op snelheid prestaties

Apple heeft geluisterd naar de klachten over de snelheid bij iOS 11. Een belangrijk deel van de verbeteringen in iOS 12 is onder de motorkap te vinden. De nieuwe versie belooft flinke verbeteringen qua snelheid. Vooral op de oudere apparaten, moet iOS 12 sneller werken.

Augmented Reality

Ook op gebied van Augmented Reality zijn er veel nieuwe functionaliteiten aanwezig. Apple heeft een USDZ formaat toegevoegd, hiermee is het mogelijk om de objecten welke zijn gemaakt eenvoudig te delen en te openen. Met het nieuwe formaat kan je bijvoorbeeld via iMessage de beelden delen.

Apple komt ook met een nieuwe app genaamd Measure. Met Measure is het mogelijk om objecten makkelijk te meten. De app komt naar iOS.

ARKit 2.0 is ook een nieuwe versie. Met ARkit is er detectie van gezichten toegevoegd en een rendering welke behoorlijk realistische is. Ook is de 3D-detectie van de objecten verbeterd.

Ook is het met ARKit een mogelijkheid om één AR-ervaring te delen met meerdere gebruikers. Hierdoor is een multiplayer-game mogelijk. LEGO is een van de ontwikkelaars welke zich richt op ARKit in samenwerking met Apple.

Foto’s-app

De Foto’s-app krijgt verbeterde zoekfuncties. Je krijgt nu zoeksuggesties, hoogtepunten van belangrijke momenten en een overzicht van mensen welke belangrijk voor je zijn. Ook is er nu een indexering op basis van het evenement op tijd en locatie.

CarPlay

CarPlay heeft ook de nodige updates ontvangen. Het wordt eindelijk mogelijk om navigatie-apps van derden te gebruiken in CarPlay. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld Google Maps te gebruiken.

Verbeterde Niet Storen

Na enkele jaren heeft Apple eindelijk de Niet Storen functionaliteit aangezet. Hiermee is het mogelijk om op basis van tijd of locatie de Niet Storen-functie te activeren. Hierdoor is er meer controle en kan je voor bijvoorbeeld één uur de telefoon in een niet storen modus zetten, of op een specifieke locatie.

Notificaties

Je kunt notificaties in iOS 12 ook groeperen per app of groep. Hierdoor is het mogelijk om de notificaties per groep te groeperen, hierdoor kan je met één enkele veeg de notificaties wegvegen.

Welke iPhones zijn geschikt voor iOS 12?

Apple zal alle toestellen die met iOS 11 werken ook blijven ondersteunen in iOS 12. Hierdoor zal ook de iPhone 5s de update ontvangen.

Deze iOS-apparaten zijn compatibel met de nieuwste iOS-versie.

  • iPhone: 5s, SE, 6 (Plus), 7 (Plus), 8 (Plus) en X
  • iPad mini: 2, 3 en 4
  • iPad 9,7-inch: 5e generatie en 6e generatie, iPad Air 1 en Air 2 en alle modellen iPad Pro
  • iPod Touch: 6e generatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here