Apple lanceert functionaliteit om schermtijd te beperken

Gebruikers welke beschikken over een iPhone of iPad kunnen binnenkort configureren hoelang ze bepaalde apps per dag mogen gebruiken. Ze krijgen vervolgens een reminder als ze het limiet voor de app hebben bereikt. Met de nieuwe functionaliteit wil Apple overmatig schermgebruik tegengaan. 

iOS 12 bevat een aantal nieuwe functionaliteiten waarmee het mogelijk moet worden om de schermtijd te beperken. Zo heeft Apple vanavond laten weten tijdens de WWDC-conferentie.

In de nieuwe functionaliteit wordt het mogelijk om in te stellen hoeveel minuten een app per dag mag gebruiken. Gebruikers van iOS krijgen dan automatisch een notificatie als ze de limiet hebben bereikt. Ze kunnen de desbetreffende app overigens nog wel blijven gebruiken.

Functies voor ouders

Ook voor ouders is er een extra mogelijkheid toegevoegd. Ouders kunnen instellen tussen welke tijdstippen kinderen een iPhone of iPad niet kunnen gebruiken. De limieten zijn ook van toepassing voor bepaalde soorten apps. Via het onderdeel schermtijd is het mogelijk om een duidelijk overzicht te bekijken van apps en apparaten.

Apple breidt ook de ‘niet storen’-functies uit met meer mogelijkheden, zoals het instellen van een eindtijd. Tevens is het mogelijk om op een locatie de notificatie uit te schakelen. 

Verslaving

Met de nieuwe functionaliteit wil Apple kritiek van een aantal investeerders tegengaan. De investeerders hebben eerder aangegeven dat Apple maatregelen moet nemen om overmatig gebruik van de iPhones te beperken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here