Smartwatches steeds populairder

Voor de smartwatches was de introductie op de markt lastig, toch worden ze steeds populairder. Steeds meer consumenten gebruiken een smartwatch. Vooral de smartwatch van Apple heeft een behoorlijk groot aandeel op de markt. 

Populaire smartwatches

Een tijdje geleden is er een onderzoek uitgevoerd door IDC. Het onderzoek heeft zich gericht op de verkoop van de wearables. Apple zou volgens het onderzoek van IDC in het vierde kwartaal van 2017 zo’n acht miljoen smartwatches hebben verscheept, daarmee pakt Apple met de Apple Watch de leiding op de markt.

In het vierde kwartaal van 2017 is Apple marktleider met ongeveer acht miljoen exemplaren. Fitbit staat op de tweede plek, met 5,4 miljoen exemplaren. Ook Xiaomi is nog altijd behoorlijk populair op de markt, vooral in China. Fitbit heeft vooral als voordeel dat de aankoopprijs behoorlijk interessant is.

Slimme horloges

De ‘slimme horloges’ zijn meegegroeid met de digitale ontwikkelingen. Je kan de smartwatches het beste zien als een kleine computer met een processor en een klein beeldscherm. Vooral voor de eenvoudige taken zoals navigeren, muziek en stembediening is de smartwatch perfect. Tegenwoordig worden er ook steeds meer functionaliteiten toegevoegd gericht op de gezondheid.

Belangrijk bij een smartwatch is de bediening. Veel van de smartwatches hebben tegenwoordig de beschikking over een touchscreen. Voor de snelle bediening is er bij de meeste smartphones ook een bedieningspaneel aan de zijkant aanwezig, met een aantal knoppen.

Populair

Momenteel zijn vooral de Apple Watch Series 3, Fitbit Versa en Samsung Gear S3 populair. Naast de digitale smartwatches zjn er ook veel smartwatches met een uiterlijk met veel verwijzingen naar de traditionele horloges. Een goed voorbeeld hiervoor is de Fossil Q Explorist en de Samsung Gear S3 Frontier. Bezoek de website horloge.nl voor meer interessante smartwatches.

Vorig artikel‘Vingerafdrukscanner mogelijk in scherm van Samsung Galaxy S10’
Volgend artikelDe interessante mogelijkheden van een dashcam in de auto

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here