De interessante mogelijkheden van een dashcam in de auto

Een dashcam wordt steeds populair, niet alleen voor eventuele schade gevallen, maar ook voor veel interactieve mogelijkheden. Zo worden de dashcams tegenwoordig gebruikt voor verschillende toepassingen zoals snelheidscontrole in de auto via de dashcam of de mogelijkheden om na een rijles de les te analyseren. 

Populariteit Dashcams

Steeds meer mensen hebben een dashcam in hun auto. Dit is een kleine videocamera die je op de voorruit of het dashboard monteert. Tijdens het rijden heeft de dashcam de mogelijkheid om alles op te nemen wat je door je voorruit ziet. De belangrijkste reden is vooralsnog het bewijsmateriaal bij eventueel een aanrijding, hiervoor kan een dashcam perfect gebruikt worden.

Toegestaan in Nederland?

In Nederland mag je je dashcam gewoon gebruiken in de auto. Wel moet je er op letten dat het zicht van de bestuurder niet wordt belemmert door de plaatsing van de dashcam. Vanwege de privacywetgeving mogen er geen personen of kentekenplaten herkenbaar in beeld zijn, wanneer je de beelden online zal delen.

Dashcam tijdens rijles

In Nederland gebruiken steeds meer rijscholen een dashcam in de auto. De camera geeft de instructeur de mogelijkheid om de beelden bij een situatie, die tijdens de lessen plaats hebben gevonden, meteen terug te kijken met de leerling en op basis van de beelden verder te analyseren. Hierdoor kan de leerling precies zien, wat er fout of juist goed is gegaan.

Het terugkijken van de beelden werkt volgens de rijscholen welke een dashcam gebruiken beter in vergelijking met alleen maar bespreken, volgens instructeurs onthouden de leerlingen zo veel meer van de les.

Bron: CBR

Regels in het buitenland

In het buitenland gelden er vaak andere regels voor het gebruik van dashcams. Soms mag je de dashcams helemaal niet gebruiken in het land. Zo is in Duitsland, Frankrijk en bijvoorbeeld Spanje een dashcam afgeraden of verboden.

Scherpe beelden

Waar de dashcams een tijd geleden nog behoorlijk wazig waren, zijn de dashcams van tegenwoordig haarscherp met prima beelden en een groot zich veld. Vanuit thuis krijg je hierdoor echt het gevoel alsof je in de auto zit. Ook kan een dashcam erg goed dienen om opvallend gedrag van de mede-weggebruikers op te nemen en opmerkelijke gebeurtenissen. Opzoek naar een dashcam? Bij 123Carcam hebben ze een uitgebreid assortiment.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here