Elon Musk wil Thaise voetballertjes redden

Elon Musk heeft inmiddels een aantal ingenieurs van SpaceX en The Boring Company naar Thailand gestuurd om te bekijken of zij kunnen helpen bij het redden van de voetballetjes welke zijn ingesloten in het enorme grottencomplex. 

Hulp vanuit SpaceX

Elon Musk heeft eerder deze week in een tweet laten weten dat het graag wilde helpen als er een mogelijkheid is waarop dat kan. Nu heeft de CEO een aantal plannen, waarmee dit wellicht mogelijk is. De CEO van Tesla denkt onder meer aan Powerwalls, waarmee het water sneller uit de grot gepompt kan worden.

Nylon tunnel

Ook heeft Musk het plan om een nylon tunnel in het complex te maken en die met lucht te vullen. Via de tunnel zouden de voetballetjes vervolgens naar buiten kunnen komen. De ingenieurs van SpaceX en The Boring Company zullen zaterdag arriveren in Thailand. Op basis van het bezoek zullen zij bepalen hoe haalbaar de voorstellen zullen zijn van Musk.

De Thaise voetballers zijn sinds 23 juni vermist en zijn begin deze week teruggevonden door de Thaise marine in het Tham Luang Nang Non-grottencomplex. De voetballetjes zijn ongeveer 4 kilometer van de ingang.

Het is behoorlijk lastig om de groep weer naar buiten te krijgen omdat grote delen inmiddels vol water staan. De meeste voetballetjes kunnen niet zwemmen en op een aantal plaatsen is de doorgang erg smal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here