Nieuw of refurbished? De grote iPhone test

Nieuwe iPhones zijn tegenwoordig behoorlijk duur, vooral voor de high-end iPhones is de adviesprijs aan de hoge kant. Een alternatief hierop is een refurbished toestel. Maar wat is de beste keus?

Met de aanschaf van een refurbished toestel is het mogelijk om flink te besparen bij de aanschaf van een toestel. Refurbished toestellen zijn technisch gezien altijd in orde en goed nagekeken, maar waar zit het verschil in?

Refurbished, tweedehands en gebruikt

Refurbished, tweedehands en gebruikt zijn veel voorkomende verkooptermen. De meeste consumenten weten nog niet echt wat een refurbished toestel nu precies inhoudt. Je zou zeggen dat refurbished en tweedehands hetzelfde is, het zijn immers beide gebruikte goederen welke opnieuw in de verkoop gaan. Refurbished wordt toch anders op de markt gezet ten opzichten van een tweedehands toestel. Het grootste voordeel van een refurbished device is dat deze uitgebreid nagekeken en waar mogelijk worden er vervangende onderdelen toegevoegd. Hierna wordt het toestel schoongemaakt en wordt data gewist.

Ook een belangrijk voordeel is de garantie. Op de meeste tweedehands producten is er geen garantie aanwezig. Bij een refurbished product is er vaak een garantie aanwezig. Met refurbished koop je hierdoor meer zekerheid.

In vergelijking met een nieuw toestel zit het verschil vooral in de behuizing, waar mogelijk lichte gebruikersschade is te vinden. Ook zijn er refurbished toestellen welke echt zo goed als nieuw zijn.

Een refurbished iPhone is nagekeken door experts en zo nodig voorzien van nieuwe onderdelen. Daarbij wordt de conditie vaak voorzien van een score. Hierdoor is er vaak de keus tussen een goedkoper en duurder refurbished toestel. Onder andere Telefoondiscounter.nl werkt met een rating systeem, waarmee je eenvoudig de staat van het toestel kan bepalen.

Voor wie?

Vooral voor de consument welke niet al te veel wil uitgeven voor een nieuwe iPhone, maar toch zekerheid wil van een correct werkende smartphone is een refurbished toestel een uitkomst. Het verschil is behoorlijk groot in vergelijking met een nieuwe iPhone qua prijs en het aanbod is behoorlijk groot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here