Bewakingscamera eenvoudig te koppelen met een smartphone

De techniek is behoorlijk snel aan het veranderen, ook op het gebied van beveiligingscamera’s zijn er veel verbeteringen en nieuwe technieken te vinden. Waar het vroeger lastig was om via een smartphone de bewakingscamera te koppelen, is het nu vrij eenvoudig om de camera’s te koppelen aan een smartphone. Daarnaast zijn er ook veel unieke functionaliteiten toegevoegd. 

Bewakingscamera en een smartphone?

Op veel populaire platformen zoals Android en iOS zijn er veel apps te vinden waarmee het mogelijk is om een camerabewaking systeem via de smartphone te bekijken. Het mobiel koppelen brengt een aantal mogelijkheden met zich mee, waaronder:

  •  Direct kijken of een melding van het alarm systeem terecht of onterecht is. Hierdoor kan je snel reageren en direct hulp inschakelen
  • Ideaal om huisdieren in de gaten te houden
  • Motion detection, hiermee ontvang je een melding op een specifiek gebied
  • Uitgebreide notificatie instellingen op basis van personen en kenmerken

De beveiligingscamera’s van nu worden steeds geavanceerder. Waar voorheen de camera’s uit pixels bestonden, zijn ze tegenwoordig haarscherp en voorzien van unieke functionaliteiten.

Vroeger was het alleen mogelijk om de beelden terug te kijken in een speciale ruimte met een monitor, nu is het mogelijk om vanaf verschillende devices de beelden terug te kijken, waaronder via een smartphone, tablet of een mobiel. De installatie voor een mobiel device is daarnaast ook eenvoudig, vaak zijn er al standaard apps te vinden, welke vanuit de leverancier beschikbaar worden gesteld. Ook de universele apps zijn prima te gebruiken.

Digitale deurbel

Tegenwoordig is er ook een nieuw marktsegment. Het gaat hierbij om de digitale deurbel met een camera. Een voorbeeld hiervan is de deurbel-camera van Dahua. Doordat er een camera is toegevoegd ontvang je een melding wanneer er iemand aanbelt. Het is zelf mogelijk om dan op afstand de deur te ontgrendelen, uiteraard heb je hiervoor wel speciale sloten en deurgrepen nodig.

De website Videofrank.nl heeft een groot aanbod beveiligingscamera’s en accessoires waarmee je perfect de camera kan aansluiten op een smartphone.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here