De ontwikkeling van de moderne drones op de markt

Drones zijn al enkele jaren verkrijgbaar op de markt. De ontwikkelingen op de drone-markt gaan in een behoorlijk rap tempo. Vooral marktleider DJI heeft behoorlijk veel technieken verwerkt in de drones welke momenteel verkrijgbaar zijn. 

Waar vroeger de drones behoorlijk groot waren, worden de drones tegenwoordig steeds compacter en voorzien van meer interessante functionaliteiten.

DJI Spark; Klein maar krachtig

De DJI Spark is de kleinste drone van DJI welke beschikt over een aantal interessante functionaliteiten en specificaties. Allereerst is het formaat behoorlijk klein. Hierdoor is de DJI Spark perfect geschikt om als instapmodel te gebruiken.

Ook een Full HD camera ontbreekt niet met 30 fps. Foto’s maak je via een 12 megapixel sensor. Via handgebaren is het mogelijk om de drone te laten opstijgen, landen en bepaal je de vliegroute. Ook heb je uiteraard de mogelijkheid om besturing te gebruiken, dit gaat via de smartphone met de DJI smartphone app.

De kleine drone kan tot 16 minuten vliegen, kan snelheden bereiken tot 50 km per uur en heeft een bereik tot 100 meter. Dit alles is verwerkt in een compacte behuizing welke in zijn geheel 300 gram weegt.

DJI Mavic; Veel interessante technieken

Persoonlijk vinden wij de nieuwe DJI Mavic één van de betere drones welke is voorzien van de laatste technieken. De DJI Mavic is behoorlijk compact in vergelijking met de DJI Phantom 4 drone. Het grootste voordeel is de compactheid welke in combinatie met geavanceerde technieken zorgt voor een kwalitatieve drone met high-end onderdelen.

Qua technieken heeft de DJI Mavic onder andere een automatisch volgfuncties en obstakel-ontwijkingstechnieken. DJI Mavic heeft een compact frame met opvouwbare armen ontworpen om makkelijk mee te nemen. Ten opzichten van grotere drones is dit een behoorlijk groot voordeel.

De drone heeft een speciale Watch Me-modus waardoor de camera gericht blijft op een vast object. Ook al beweegt de drone in een richting de camera blijft gericht op ingestelde punt. Deze functionaliteit is perfect voor het filmen van bepaalde objecten onder verschillende hoeken.

DJI Mavic Pro

De DJI Mavic Pro is een uitgebreide versie welke onder andere beschikt over een langere accuduur en verbeterde specificaties. Zo heeft de Mavic Pro een accuduur van 27 minuten en een maximale vliegsnelheid van 64 km/h. Door nieuwe technieken is het mogelijk om het beeld tot een afstand van 7 km te syncen met je telefoon.

Uiteraard heeft DJI een uitgebreid aanbod. Maar de DJI Mavic Pro vinden wij persoonlijk de drone met veel interessante technieken en welke voor een behoorlijk aantrekkelijke prijs over de toonbank gaat. Een uitgebreid aanbod over de meest recente drones is te vinden op Droneland.

De ontwikkelingen staan uiteraard ook niet stil. Inmiddels is DJI marktleider op de dronemarkt en heeft momenteel een behoorlijk aandeel. Waarschijnlijk komt DJI begin volgend jaar met een nieuwe compacte drone welke is voorzien van meer nieuwe onderdelen en technieken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here