Snel printen en besparen op inkt: Dit zijn de beste en snelste opties

In vergelijking met jaren geleden gebruiken veel Nederlanders nog altijd de printer, ondanks de opkomende technieken van de websites, smartphones en apps. Een printer is vaak nog nodig. De grootste kostenpost van een printer is niet de printer zelf, maar de inkt zelf. 

Het is eenvoudig om op een aantal gemakkelijke manieren geld te besparen op inkt, waardoor de prijs per printje naar beneden gaat. Er zijn hiervoor een aantal zeer eenvoudige tips van toepassing.

Besparen van inkt

Het besparen van inkt is eenvoudig mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld door het lettertype te veranderen naar een kleiner formaat. Wanneer je een lettertype gebruikt met een vrije dikke omleiding, zal er meer inkt verbruikt worden. De beste lettertypen om te gebruiken zijn Arial en New Courier in de lettergrootte 12 of uiteraard kleiner.

Zwart-wit

Vaak wordt de kleur van een afdruk automatisch gekozen. Vaak is een zwart-wit afdruk meer dan genoeg. Door het printen in zwart-wit is het mogelijk om veel geld te besparen op de kleureninkt. Het is aangeraden om het afdrukken in zwart-wit standaard te configureren op de computer.

Negeer waarschuwingen

Veel printers geven een waarschuwing als een van de inktcartridges bijna leeg is. Ondanks de waarschuwing kan je heel wat pagina’s printen. Vervang de cartridge hierdoor pas als de afdrukkwaliteit flink zal afnemen.

Gebruik klooninkt

Ondanks bovenstaande tips komt er altijd een moment dat je de klooninkt alsnog moet vervangen. Er zijn veel soorten inkt, waardoor je flink kan besparen op de kosten. Voor veel printers zijn er klooncatridges of toners beschikbaar. Hiermee kan je flink besparen. Veel webshops waaronder Goedkoopprinten bieden goedkopere klooninkt aan, waardoor je enorm veel kan besparen op de aanschaf van een setje toners of inktcatridges.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here