Zo ga je duurzaam om met jouw elektronica

Het is verstandig om duurzaam om te gaan met elektronica. De prijzen van bijvoorbeeld iPhones of high-end smartphones van Samsung zijn in vergelijking met een paar jaar geleden duurder geworden, en zijn voorzien van kwetsbare onderdelen en componenten. 

Ongeveer 5 jaar geleden waren de smartphone veelal voorzien van een dikke rand rondom het scherm. Nu is er nauwelijks een bezel te vinden om het scherm. Hierdoor is de smartphone veel kwetsbaarder.

Repareren

Ooit je smartphone in het water laten vallen? Of laat je het kostbare apparaat wel eens vallen? Je smartphone of tablet beschermen is een verstandige keus. Het is het beste om valschade zover als mogelijk te voorkomen. De kans is behoorlijk groot op schade zonder enige bescherming.

Een goede hoes is een mooi begin om te zorgen dat er optimale bescherming aanwezig is op de smartphone. Als je smartphone dan op de rand valt breekt er niet meteen een hoek af. Aangezien de hoes de eerste klap zal opvallen. Er zijn vele hoesjes beschikbaar zoals flip cases, bumper cases en back cases. Vooral de hoesjes met dikkere randen bieden goede bescherming en vangen de meeste klappen prima op.

Een screenprotector is verstandig als het gaat om kleine krassen. Met een screenprotector voorkom je barsten en krassen in het scherm. Het voordeel hiervan is dat je een screenprotector vrij goedkoop kan verwisselen en het je flink kan besparen op reparties.

Is er schade?

Mocht er toch schade zijn aan de tablet, iPhone of smartphone, is het niet gelijk nodig om een nieuwe te bestellen. Repareren is tegenwoordig een duurzame mogelijkheid. Veel bedrijven, waaronder The Repair House zijn gespecialiseerd in het vakkundig uitvoeren van smartphone reparaties. Repareren bij de fabrikant is ook een optie, echter is het bij een algemeen reparatiebedrijf veelal aanzienlijk goedkoper. Een goed voorbeeld hiervan is de reparatiedienst van Therepairhouse.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here