iPhone XS: alle info over de nieuwe 5,8-inch iPhone XS

Apple heeft zojuist officieel de iPhone Xs uitgebracht. De nieuwe iPhone Xs heeft een scherm van 5,8-inch. Het gaat hierbij om een OLED-scherm. De iPhone Xs is gebaseerd op de bestaande iPhone X, en is ook de opvolger. Er zijn een aantal nieuwe functionaliteiten en verbeteringen te vinden op de nieuwe iPhone. 

De iPhone Xs heeft hetzelfde uiterlijk als de huidige iPhone X. Qua kleur zal er een nieuwe goudkleur toegevoegd worden aan het assortiment. Alle exemplaren beschikken over een stalen rand rondom het scherm in een vergelijkbare kleur. Qua formaat is het 5,8-inch scherm te vergelijken met de iPhone X.

Nieuwe A12 chip

Hoewel de nieuwe iPhones hetzelfde design behouden als hun voorganger, is er vooral verbetering onder de motorkap. De nieuwe A12-chip is aanwezig. Met deze chip worden de prestaties flink omhoog gebracht. De nieuwe chip is gebaseerd op een nieuwe architectuur, hierdoor is de chip kleiner, maar zijn er wel betere prestaties en verbruikt hij minder stroom. De A12-chip heeft een 4-core GPU en 6-core CPU. De chip  is gebaseerd op een 7 nanometer architectuur.

Verder is Face ID sterk verbeterd door een verbeterde Face ID-sensor en een nieuw algoritme. Hierdoor worden de gezichten eerder herkenden wordt het toestel ook eerder vrijgegeven.

iPhone XS Max

Naast de iPhone XS heeft Apple ook de nieuwe iPhone XS Max uitgebracht. De Max is een 6,5-inch variant welke beschikt over een OLED scherm met een resolutie van 2688 x 1242 pixels, goed voor 3,3 miljoen pixels. Verder zijn de verschillen niet heel groot, op het scherm na. De iPhone XS Max bevat over een grotere accu,wat goed is voor een langere accuduur.

Opslag

Ook wat de opslagcapaciteit betreft is er verbetering. Voor het eerst is er een iPhone op de markt gebracht met 512GB aan opslag. De kleinste versie begint nu  bij 128GB.

Beschikbaarheid

De iPhone Xs en Xs Max zijn te koop vanaf 21 september in Nederland en België. Op 14 september kun je de nieuwe iPhone vooruitbestellen. De prijzen zijn;

  • iPhone Xs 64GB: €1159
  • iPhone Xs 256GB: €1329
  • iPhone Xs 512GB: €1559
  • iPhone Xs Max 64GB: €1259
  • iPhone Xs Max 256GB: €1429
  • iPhone Xs Max 512GB: €1659

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here